Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠρος ενοικίαση έβγαλε η ΕΥΑΘ το οικόπεδο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως εξαιτίας...

Προς ενοικίαση έβγαλε η ΕΥΑΘ το οικόπεδο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως εξαιτίας της κωλυσιεργίας της διοίκησης Μανδαλιανού

Η κωλυσιεργία της διοίκησης Μανδαλιανού στο ζήτημα των οικοπέδων που έφραξε ως δικά της η ΕΥΑΘ, ενώ ο δήμος ισχυρίζεται ότι είναι δικά του, άφησε το περιθώριο στην ΕΥΑΘ να διακηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό εκμίσθωσης του οικοπέδου στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Για το συγκεκριμένο οικόπεδο η διοίκηση Αλεξανδρίδη είχε ξεκινήσει διαδικασία να το χαρακτηρίσει ως χώρο πρασίνου, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε.

Η διοίκηση Μανδαλιανού ρωτήθηκε επανειλημμένως σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου για τις ενέργειες που κάνει σχετικά με τα οικόπεδα που έφραξε η ΕΥΑΘ. Η απάντηση ήταν μονίμως πως οι δικηγόροι του δήμου μελετούν το θέμα. Πέρασαν δέκα μήνες κωλυσιεργίας της διοίκησης Μανδαλιανού από τη στιγμή που η ΕΥΑΘ περιέφραξε τα συγκεκριμένα οικόπεδα.

Η διακήρυξη από την ΕΥΑΘ πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης του συγκεκριμένου οικοπέδου είναι άλλο ένα μεγάλο κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού. Οι χειρισμοί της διοίκησης Μανδαλιανού στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι απαράδεκτοι, όπως ήταν απαράδεκτοι στο ενοίκιο που ήθελαν να δώσουν για τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, όπως είναι απαράδεκτοι στο θέμα του ΘΕΠΑΝ, όπως είναι απαράδεκτοι στο θέμα της δυσοσμίας, όπως είναι απαράδεκτοι στους μειωμένους πόρους που παίρνουν από την κεντρική εξουσία χωρίς να λένε λέξη. Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού δεν θα αφήσει στάσιμο το δήμο κατά τη θητεία της, αλλά θα τον ρίξει στον γκρεμό.

Ο δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε επικαιροποίηση της απόφασης για χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρου πρασίνου. Η διοίκηση Μανδαλιανού οφείλει να κινήσει άμεσα όσες διαδικασίες χρειάζονται για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των δημοτών επί του οικοπέδου. Είναι απαράδεκτο ένα οικόπεδο που μπορεί να αποδοθεί στους δημότες ως χώρος πρασίνου να βγαίνει προς ενοικίαση εξαιτίας της κωλυσιεργίας της διοίκησης του δήμου.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ