Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΒασίλης Τσακαλίδης: Η διοίκηση του δήμου δεν κάνει τίποτα για τη δυσοσμία...

Βασίλης Τσακαλίδης: Η διοίκηση του δήμου δεν κάνει τίποτα για τη δυσοσμία ενώ γνωρίζει το ρυπαντή

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου με τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα, Βασίλης Τσακαλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, αναφέρθηκε στη δίκη της δυσοσμίας λέγοντας τα εξής:

«Στις 14 Ιανουαρίου ήταν το δικαστήριο με τα Ελληνικά Πετρέλαια. Από τη διοίκηση ήταν εκεί ο Γενικός Γραμματέας και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. Είχα καταθέσει εγώ το 2015 μήνυση, η οποία μετά από ακυρώσεις και αναβολές ήταν να εκδικαστεί στις 14 Ιανουαρίου. Ήμασταν όλη την ημέρα εκεί και τελικά αναβλήθηκε. Με το Γενικό Γραμματέα, την αντιδήμαρχο και τον κύριο Κοκονά, που ήμασταν εκεί, στεναχωρηθήκαμε γιατί θέλαμε να γίνει το δικαστήριο».

Ο κύριος Τσακαλίδης συνέχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στη συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου λίγες ώρες μετά την αναβολή της δίκης.  «Είπε σωστά ότι αυτή η κατάσταση με τη δυσοσμία υπάρχει εδώ και χρόνια. Δεν περίμενα όμως να ακούσω ότι τελευταία έχει καλυτερεύσει η κατάσταση», είπε ο Βασίλης Τσακαλίδης.

«Αν γινόταν το δικαστήριο και ρωτούσαν οι δικαστές τους εκπροσώπους του δήμου πώς είναι σήμερα η ατμόσφαιρα, τι θα έλεγαν; Ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, όπως είπε ο δήμαρχος, ή θα έλεγαν ότι δεν άλλαξε τίποτα;», αναρωτήθηκε ο κύριος Τσακαλίδης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου κάλεσε το δήμαρχο αν έχει στα χέρια του μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι η δυσοσμία δεν είναι βλαβερή για την υγεία των κατοίκων, να τις παρουσιάσει. Κατόπιν αναφέρθηκε στη μήνυση που έκανε ο ίδιος προσωπικά, στη μήνυση που έκανε η διοίκηση του Πέτρου Σούλα, αλλά και στις ενέργειες που έκαναν ως διοίκηση προς την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, σε αντίθεση με τη σημερινή διοίκηση που άλλαξε τρεις αντιδημάρχους περιβάλλοντος και δεν έκανε τίποτα για το πρόβλημα της δυσοσμίας, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε είχε τις μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γνώριζε ότι ο ρυπαντής είναι τα ΕΛΠΕ.

«Εάν δεν σταματήσει η δυσοσμία, όσες μετρήσεις και να μας δώσουν μηδενικές το πρόβλημα θα υπάρχει», κατέληξε ο κύριος Τσακαλίδης, προφανώς αναφερόμενος στην επιμονή του δημάρχου να γίνουν νέες μετρήσεις για να αποδειχτεί αν άλλαξε ή όχι η ένταση της δυσοσμίας.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ