Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚαμία ουσιαστική απάντηση του δημάρχου για τις κυκλοφοριακές μελέτες

Καμία ουσιαστική απάντηση του δημάρχου για τις κυκλοφοριακές μελέτες

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2022, ο Βασίλης Ανδρεάδης διατύπωσε ξανά με σαφή τρόπο την παρακάτω ερώτηση για τις κυκλοφοριακές μελέτες που έκανε ο συγκοινωνιολόγος κύριος Κωνσταντινίδης όσο ήταν ειδικός συνεργάτης του δήμου:

«Είχαμε έναν ειδικό συνεργάτη, τον κύριο Κωνσταντινίδη, ο οποίος πρόκειται, απ’ ότι μαθαίνω, να κατέβει για δήμαρχος, παίζει τ’ όνομά του, στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος είπε, όταν έφυγε, ότι έχει κάνει πολλές κυκλοφοριακές μελέτες. Ήταν συγκοινωνιολόγος. Ρωτήσαμε πάρα πολλές φορές εδώ κι απάντηση δεν πήραμε. Θα ξαναρωτήσω. Έχουμε κάποιες έστω ενδεικτικές κυκλοφοριακές μελέτες, έστω μικρές; Έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα στο δήμο στα δύο χρόνια στα οποία ο κύριος Κωνσταντινίδης ήταν ειδικός συνεργάτης και αμειβόταν με λεφτά του δήμου; Έχετε να μας πείτε κάτι συγκεκριμένο; Γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι, όχι να εφαρμόζεται, αλλά ούτε να είναι στα συρτάρια».

Στη σαφή ερώτηση του κυρίου Ανδρεάδη, ο δήμαρχος απάντησε ότι: «Κυκλοφοριακές μελέτες απ’ τον κύριο Κωνσταντινίδη, που ρωτήσατε, γίναν κάποια πράγματα» και ανέφερε τους κόμβους της 25ης Μαρτίου με άλλες οδούς στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, ένα πολύ αρχικό οραματικό έργο master plane πράσινης διαδρομής με δίκτυο ποδηλατοδρόμων και μονοδρομήσεις οδών όπως αυτή της οδού Μενελάου στην περιοχή της Ελπίδας.

Στη σαφέστατη ερώτηση του Βασίλη Ανδρεάδη, ο δήμαρχος απάντησε αυτά τα ασαφή. Εδώ και πολλούς μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι ρωτάνε για τις κυκλοφοριακές μελέτες που είπε ότι άφησε ο κύριος Κωνσταντινίδης και η διοίκηση του δήμου δεν τις δίνει στους δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να ενημερωθούν.

Αντί λοιπόν να δώσει η διοίκηση τις κυκλοφοριακές μελέτες στους δημοτικούς συμβούλους, ο κύριος Μανδαλιανός μίλησε για κόμβους της 25ης Μαρτίου με άλλες οδούς! Με ποιες οδούς; Τι λογής κόμβοι; Γιατί, αφού υπάρχει τέτοια μελέτη, δεν αρχίζει η διοίκηση την υλοποίησή της για να μην βλέπουμε τόσο συχνά τροχαία ατυχήματα στη συγκεκριμένη οδό; Γιατί τουλάχιστον η διοίκηση του δήμου δεν δίνει την κυκλοφοριακή μελέτη για να ξέρουμε σε ποιες διασταυρώσεις θα γίνουν οι κόμβοι και πώς θα είναι αυτοί;

Tο πολύ αρχικό οραματικό έργο master plane πράσινης διαδρομής γιατί δεν το δίνει η διοίκηση του δήμου για να ξέρουμε πόσο αρχικό είναι και σε τι αφορά;

Όσον αφορά τις μονοδρομήσεις, πόσες έγιναν εκτός από τη Μενελάου; Κακώς αυτές δεν παρουσιάστηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου και κακώς δεν βγήκε φωτογραφίες ο δήμαρχος στις μονοδρομήσεις, όπως βγαίνει στις ασφαλτοστρώσεις. Δεν είναι οι μονοδρομήσεις μικρότερης αξίας από τις ασφαλτοστρώσεις!

Κιμ. Ο.

Τι μελέτες έχουν κάνει οι ειδικοί συνεργάτες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ