Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟΜΟΦΩΝΟ “ΟΧΙ” ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ...

ΟΜΟΦΩΝΟ “ΟΧΙ” ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 

            Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, κατά την 3η τακτική συνεδρίαση του σώματος, ενέκρινε ψήφισμα διαμαρτυρίας και καταδίκης της σεξουαλικής κακοποίησης και της βίας των γυναικών.

            Το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η παράταξη «Ξεκινάμε από την αρχή» – ως ένδειξη διαμαρτυρίας “για την κακοποίηση που λαμβάνει χώρα στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, μιας αδελφής, μιας φίλης, μιας συζύγου, μιας μητέρας ακόμη και μιας γιαγιάς” – και ψηφίστηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

“Με αφορμή την αποκάλυψη της Ελληνίδας ολυμπιονίκης μας είμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κι ενώνουμε τις φωνές μας για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και καταδικάζουμε κάθε μομφή, ειρωνεία και υπονοούμενο για το πως και το γιατί…όταν υπάρχουν αποκαλύψεις.

Η κακοποίηση των γυναικών είναι η πιο ‘’αθέατη’’ βία παγκοσμίως.

Οι σχέσεις εξουσίας πάνω στις γυναίκες επιφέρουν φόνους, βιασμούς και παρενοχλήσεις, στατιστικά μία στις πέντε γυναίκες παγκοσμίως θα υποστεί μια μορφή βίας.

Η σεξουαλική κακοποίηση συνιστά έγκλημα κατά της γενετήσιας αρχής κι ελευθερίας.

Είναι απαίτηση πλέον για όλες τις γυναίκες να έχουν νομική στήριξη και φυσικά χρηστή απονομή δικαιοσύνης γιατί μόνο έτσι μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να προστατευτούν τα θύματα.

Ζητούμε να γίνει εκπαίδευση και των δύο φύλων για την αλλαγή κουλτούρας που ανέχεται και σιωπά παρέχοντας πλήρη προστασία στα θύματα προκειμένου ν΄ ανακτήσουν την χαμένη τους αξιοπρέπεια κι ελευθερία.

Μπορούμε ως Δήμος με καμπάνιες, ενημερώσεις και ημερίδες σε όλες τις δομές να ενθαρρύνουμε τα θύματα να καταγγείλουν την βία που έχουν υποστεί στις αρμόδιες αρχές.

Η διεκδίκηση μιας κοινωνίας με πραγματική ισότητα  πρέπει να  αποτελεί καθήκον για όλους και για όλες”.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ