Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν έχει ενταχθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στα...

Σε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν έχει ενταχθεί ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στα δυόμιση χρόνια «Νέας Πνοής»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ανδρεάδης ρώτησε των αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη, σε ποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει υποβάλει πρόταση ένταξης του δήμου η παράταξη Μανδαλιανού, τα δυόμιση χρόνια της διοίκησής της. Όπως είπε ο κύριος Ανδρεάδης, οι δράσεις που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στο δήμο είναι δράσεις που ξεκίνησαν το 2018 επί διοίκησης Πέτρου Σούλα.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Σωτηράκη, ήταν αφοπλιστικά απίστευτη. «Είπατε για το τι κάναμε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Δεν θυμάστε όμως κάτι κύριε Ανδρεάδη. Ότι στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ήσασταν υπεύθυνος τότε, στο Inova SUB μπήκατε γιατί βγήκε ο δήμος Θέρμης. Μπήκατε γιατί ψάχνανε δήμο να μπει επειδή βγήκε ο δήμος Θέρμης τελευταία στιγμή από το Inova SUB». Παρακάτω ο κύριος Σωτηράκης πρόσθεσε ότι «μπήκατε στο Inova SUB απ’ το παράθυρο», ενώ συνέχισε: «Ξέρετε τώρα τι φαίνεται; Ότι εμείς δεν μπήκαμε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ εκείνοι σπάσαν τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και μπήκαν». Ο κύριος Σωτηράκης κατέληξε λέγοντας ότι κάθε χρόνο βγαίνουν 4 με 5 Ευρωπαϊκά προγράμματα, ο δήμος δεν μπορεί να μπει στα leader λόγω υποδομών και τα άλλα δεν μπορούσε να τα υποστηρίξει γιατί έχει καταθέσει προτάσεις σε εθνικά προγράμματα που τρέχουν.

Τι να σχολιάσει κανείς από αυτήν την απάντηση του αντιδημάρχου. Καλημέρα Γιάννη, κουκιά σπέρνω. Η διοίκηση του δήμου δεν μπήκε σε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η απάντηση σ’ αυτό είναι ότι η διοίκηση Σούλα είχε μπει από το παράθυρο και όχι επειδή έσπασε πόρτες στις Βρυξέλλες. Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα θα πάρει τελικά ο δήμος από εθνικά προγράμματα. Μακάρι να πάρει πολλά. Αλλά θα του έπεφταν πάρα πολλά του κυρίου Σωτηράκη αν έπαιρνε και από Ευρωπαϊκά προγράμματα; Δεν θα χωρούσαν στο σεντούκι του δήμου; Δεν μπορούσε, λέει, να τα υποστηρίξει. Γιατί; Δεν έχει ειδικούς συνεργάτες γι’ αυτήν τη δουλειά; Αν δεν έχει να πάρει. Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο; Με τη διοίκηση Μανδαλιανού όλα είναι δυνατά.

Μιας και ο κύριος Σωτηράκης αποφάσισε να απαντήσει όλες αυτές τις «ομορφιές» πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσει και σε μια άλλη ερώτηση του Βασίλη Ανδρεάδη. Τι έργο έχουν προσφέρει μέχρι τώρα οι ειδικοί συνεργάτες του δήμου; Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι του δήμου, όταν μάλιστα ακούγονται κουβέντες για το τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να υποστηρίξει ο δήμος όσον αφορά τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Κιμ. Ο.

Ο τέως δήμαρχος δεν είναι μαθητής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να του μιλάει έτσι ο πρόεδρος
«Οι φωτογραφίες που βγάζει η διοίκηση Μανδαλιανού είναι από προγράμματα της διοίκησης Σούλα»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ