Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ τέως δήμαρχος δεν είναι μαθητής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για...

Ο τέως δήμαρχος δεν είναι μαθητής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για να του μιλάει έτσι ο πρόεδρος

Στην απάντηση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» του κυρίου Σωτηράκη στον κύριο Ανδρεάδη, προστέθηκε η συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον τέως δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου. Ο τέως δήμαρχος, όπως ήταν λογικό, αντέδρασε στα όσα ο κύριος Σωτηράκης έλεγε περί εισόδου της διοίκησης Σούλα σε Ευρωπαϊκά προγράμματα από το παράθυρο.

Στη φυσιολογική αντίδραση του κυρίου Σούλα, γιατί ο κύριος Σωτηράκης για να δικαιολογήσει την απραξία της διοίκησής του όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα το έριξε στη «σπέκουλα» για την προηγούμενη διοίκηση, ο κύριος Σωτηράκης ζήτησε από τον τέως δήμαρχο να τον αφήσει να μιλήσει και να απαντήσει μετά. Αυτό ήταν μια λογική κουβέντα του κυρίου Σωτηράκη, αφού από τον κανονισμό οι επικεφαλής των παρατάξεων έχουν δικαίωμα να δευτερολογήσουν.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντέδρασε ως εξής στην κουβέντα του κυρίου Σωτηράκη: «Όχι δεν μπορεί. Ο πρόεδρος θα αποφασίσει τι θα γίνει. Συγνώμη. Ποια δευτερολογία; Στις τέσσερις ώρες θέλετε και δευτερολογία; Όχι δεν θα έχετε. Ας είναι. Κάντε καταγγελία. Τι να σας πω τώρα; Σας παρακαλώ κύριε Σούλα. Δεν ήσασταν ποτέ αυθάδης. Σας παρακαλώ. Δεν είναι χαρακτηριστικό σας. Τι είναι αυτό το πράγμα;»

Μπερδεύεται πολύ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός του ότι νομίζει πως είναι πρόεδρος του δημάρχου και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου, νομίζει πως οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι μαθητές του. Μεγάλο λάθος κάνει όμως. Δεν μπορεί να απευθύνεται στον τέως δήμαρχος και να του λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι αυθαδιάζει. Σε ποιον νομίζει ότι μιλάει ο κύριος πρόεδρος; Ακόμα κι αν ο κύριος Σούλας είχε υπάρξει μαθητής του κυρίου Ρούμελη, που δεν γίνεται κάτι τέτοιο λόγω ηλικίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μπορούσε να του μιλήσει έτσι. Αυτά λοιπόν τα περί αυθάδειας ας τα κρατήσει για τους μαθητές του ο κύριος πρόεδρος. Δεν τιμούν καθόλου το Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας τέτοιες κουβέντες προς τους δημοτικούς συμβούλους και κυρίως προς πρώην δημάρχους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τελικά οι επικεφαλής των παρατάξεων δευτερολόγησαν, όπως είχαν δικαίωμα, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τσιφλίκι του προέδρου για να κάνει ότι θέλει. Βέβαια ενίοτε καταφέρνει να κάνει ότι θέλει, αφού κατάφερε να αφήσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς διαδικασία ερωτήσεων και τοποθετήσεων επί δύο μήνες και τόλμησε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να μιλάει για ώρες και λεπτά που κράτησε η διαδικασία. Ε βέβαια θα κρατούσε πολύ. Κι αν αφήσει το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ερωτήσεις/τοποθετήσεις επί τέσσερις μήνες, τότε, όταν θα γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις, η συνεδρίαση θα κρατήσει 14 και όχι 4 ώρες.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ