Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμος δεν είναι πεδίο για να κάνει μεταπτυχιακή εργασία ο αντιδήμαρχος...

Ο δήμος δεν είναι πεδίο για να κάνει μεταπτυχιακή εργασία ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ταξίδης

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ρώτησαν τη διοίκηση του δήμου για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ο οποίος αφορά τη λειτουργία του δήμου, τις ανάγκες του δήμου σε προσωπικό και τη στελέχωσή του. Μάλιστα ο τέως δήμαρχος Πέτρος Σούλας είπε πολύ αναλυτικά τα παρακάτω:

  • Το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ετέθη για πρώτη φορά από τον κύριο Γιώργο Χατζηβρέττα στις 18 Νοεμβρίου 2020. Δεν πήρε καμιά απάντηση.
  • Στις 7 Ιανουαρίου 2021 απάντησε ο τότε αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021 θα ήταν έτοιμος ο ΟΕΥ.
  • Στις 3 Φεβρουαρίου 2021 τέθηκε θέμα τροποποίησης κανονισμού ΟΕΥ του δήμου, όπου γίναν κάποιες σημειακές τροποποιήσεις με τη διαβεβαίωση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση όλου του οργανισμού.
  • Στις 4 Απριλίου του 2021 σε ερώτηση πάλι του κυρίου Γιώργου Χατζηβρέττα η απάντηση του δημάρχου ήταν αφοπλιστική καθώς δημιούργησε τη βεβαιότητα ότι σίγουρα θα προχωρήσει ο ΟΕΥ. Ο δήμαρχος είπε ότι η πεποίθησή του ήταν πως μέχρι το τέλος του Απριλίου του 2021 ο ΟΕΥ θα ήταν έτοιμος.
  • Στις 9 Ιουνίου του 2021 έγινε πάλι αναφορά από το Γιώργο Χατζηβρέττα και πάλι δεν του δόθηκε καμία απάντηση.

Στον ΟΕΥ αναφέρθηκε και ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ο οποίος είπε ότι όταν εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο το τμήμα του ΟΕΥ που αφορούσε τους παιδικούς σταθμούς υπήρχε από πλευράς της παράταξής του το ερώτημα γιατί δεν εισήχθη ολόκληρος ο ΟΕΥ. «Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και δεν βλέπω ο Οργανισμός να έρχεται», συνέχισε ο κύριος Ναθαναηλίδης και ρώτησε χαρακτηριστικά: «Που καθυστερεί δηλαδή;». Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ολοκλήρωσε την αναφορά του στο θέμα λέγοντας: «Εδώ εκθέσατε και υπαλλήλους που είχαν ασχοληθεί με την προηγούμενη διοίκηση, πέρασε ένας χρόνος από τότε και ακόμη τα ίδια».

Στις εύλογες και σαφείς ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Χρήστος Ταξίδης, απάντησε ότι έχει αναλάβει πριν από ένα μήνα τα καθήκοντά του, ότι του παρουσιάστηκε στην πρώτη συνάντηση η προεργασία που έχει κάνει η υπάλληλος η οποία ασχολείται με το θέμα, ενημερώθηκε ο ίδιος, διάβασε τι είναι αυτό, πήρε υπ’ όψιν του πάρα πολλές παραμέτρους γιατί ο ΟΕΥ δεν είναι ένα απλό ζήτημα το οποίο μπορείς να φέρεις από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο κύριος Ταξίδης συνέχισε λέγοντας ότι ο ΟΕΥ αφορά την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου για τα επόμενα 8 με 10 χρόνια γι’ αυτό πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής. Για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος ξεκίνησε να διαβάζει αυτά που είχε βγάλει η ΕΤΑ το 2012-2013, όταν έγινε η ενοποίηση των δήμων, είδε τα σχέδια της ΕΤΑ, έψαξε και βρήκε δήμους με παρόμοια χαρακτηριστικά με το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, μελέτησε τους Οργανισμούς που είχαν στημένους και τις αρμοδιότητες που αναφερόταν σε κάθε Διεύθυνση και κάθε Τμήμα του Οργανισμού. Ο κύριος αντιδήμαρχος ανέφερε και τους δήμους των οποίων του Οργανισμούς μελέτησε.

Ο Χρήστος Ταξίδης τόνισε πως μελέτησε όσα στοιχεία μπόρεσε να βρει και πληροφόρησε το σώμα ότι αγγίζει τα όρια του μεταπτυχιακού ένα τέτοιο ζήτημα γιατί ο κάθε Οργανισμός είναι από 100 μέχρι 199 σελίδες. Όλα αυτά ο κύριος αντιδήμαρχος, πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, πως τα διάβασε όχι μέσα στο χρόνο εργασίας αλλά εκτός. Ο κύριος Ταξίδης συνέχισε λέγοντας ότι είδε και τις παρατηρήσεις που είχε κάνει κλιμάκιο του Ελεγκτικού σχετικά με τις λειτουργίες του δήμου και τσεκάρισε τα σημεία που έγιναν παρατηρήσεις. Τελευταία ο κύριος αντιδήμαρχος μελέτησε την εμπεριστατωμένη μελέτη της προηγούμενης διοίκησης. Ο κύριος αντιδήμαρχος είπε κι άλλα για το ζήτημα του ΟΕΥ. Αυτό που δεν είπε ήταν τι έκανε επί δύο χρόνια ο προηγούμενος αντιδήμαρχος Κώστας Σωτηράκης για τον ΟΕΥ και τι πληροφορίες του έδωσε.

Στα όσα απίστευτα είπε ο κύριος Ταξίδης, λες και δεν άλλαξε αντιδήμαρχος, λες και δεν υπήρχε πριν αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, αλλά λες και άλλαξε διοίκηση, απάντησε πολύ εύστοχα στη δευτερολογία του ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης λέγοντας τα εξής:

«Συνάδελφε αντιδήμαρχε, πιστεύω ότι είσαι πολύ οργανωτικός και πραγματικά μπορείς να το κάνεις και μεταπτυχιακό, αλλά εδώ πέρα κάθε φορά που αλλάζει αντιδήμαρχος δεν ξεκινάει από την αρχή τίποτα. Η διοίκηση είναι ενιαία και σαν διοίκηση πρέπει να απαντάτε σ’ αυτό το θέμα. Και είστε υπόλογοι γιατί δεν έχει κατατεθεί μέχρι τώρα».

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ