Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆρνηση της διοίκησης του δήμου να θέσει σε ψηφοφορία τη συμμετοχή του...

Άρνηση της διοίκησης του δήμου να θέσει σε ψηφοφορία τη συμμετοχή του δήμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Η διοίκηση Μανδαλιανού δια του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργου Ρούμελη, αρνήθηκε πεισματικά, κατά τη συνεδρίαση της 2ας Φεβρουαρίου 2022, να θέσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση του Θανάση Κοκονά για συμμετοχή του δήμου στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που γίνεται στην πλατεία του Ευόσμου αύριο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφύγει να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση του Θανάση Κοκονά έφτασε να πει ότι δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μια τέτοια απόφαση. Ο κύριος Ρούμελης πήρε μια πολύ εύστοχη απάντηση από το Νίκο Ζυγά, ο οποίος τον ρώτησε εάν μπορεί να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετάσχει σε μια κινητοποίηση για τη δυσοσμία.

Προς το παρόν βέβαια δεν χρειάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο να συμμετάσχει σε καμία κινητοποίηση για τη δυσοσμία, αφού ο δήμαρχος και η διοίκησή του θέλουν νέες μετρήσεις που να αποδεικνύουν ότι όταν έξω βρωμάει, βρωμάει στ’ αλήθεια και δεν αντιλαμβάνονται τη βρώμα μόνο οι υποκειμενικές μύτες των κατοίκων του δήμου.

Άραγε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοίκησή του θεωρούν ότι στην αυριανή κινητοποίηση κακώς συμμετέχουν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης; Άραγε θεωρούν ότι κακώς συμμετέχουν οι δάσκαλοι; Ή μήπως μόνο ο δήμος δεν έχει καμιά δουλειά εκεί; Μάλλον η διοίκηση εναρμονίζεται με την άποψη του αντιδημάρχου Παιδείας, ο οποίος καταδικάζει τη δράση φασιστικών ομάδων, εάν υπάρχει τέτοια δράση όπως λέει, αλλά ταυτόχρονα δεν συμφωνεί και με όσους  μοιράζουν προκηρύξεις έξω από τα σχολεία.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας διαφωνεί με γονείς, φοιτητές, καθηγητές που μοιράζουν, για παράδειγμα, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και, λίγο πολύ, τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους ακροδεξιούς. Στη βάση αυτή σωστά η διοίκηση του δήμου δεν θέλει να συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο αφού σ’ αυτό θα συμμετάσχουν αυτοί με τη δράση των οποίων διαφωνεί.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ