Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυτυχώς που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι αισιόδοξος για το τέλος της...

Ευτυχώς που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας

Στις αρχές του έτους ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήλωσε πως παρόλο που δεν είναι μάντης, θέλει να πιστεύει ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας και ότι σε τρεις με τέσσερις μήνες θα χτιστεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας. Χθες έκλεισε ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του έτους, με 2.708 νεκρούς, αριθμός που αντιστοιχούσε στο 11,52% των συνολικών θανάτων από τον κορονοϊό στη χώρα.

Στις 7 Ιουλίου 2021, που ο κύριος Μανδαλιανός πίστευε ότι δεν υπάρχει 4ο κύμα πανδημίας και ότι δεν θα υπάρξει ξανά η κατάσταση που ζήσαμε στα προηγούμενα κύματα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ήταν 12.763. Σήμερα ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 23.608!

Μέσα σε σχεδόν επτά μήνες από τα όσα είπε ο δήμαρχος περί του 4ου κύματος, η Ελλάδα θρήνησε άλλους 10.845 νεκρούς, 1.550 νεκρούς ανά μήνα. Μέχρι τις 7 Ιουλίου ο μέσος όρος θανάτων στην Ελλάδα ανά μήνα από τον κορονοϊό ήταν 798. Την 1η Δεκεμβρίου 2020 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα ήταν 2.157. Ακόμα κι αν μετρήσουμε τους 11 μήνες από τον Δεκέμβριο του 2020, που ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, μέχρι τον Ιούλιο του 2021 που είπε ο δήμαρχος τα περί του 4ου κύματος της πανδημίας, ο μέσος όρος των νεκρών στη χώρα ανά μήνα ήταν 964! Τους τελευταίους 7 μήνες (μάλιστα υπολείπονται 5 ακόμα μέρες για να γίνουν 7 οι μήνες) ο μέσος όρος νεκρών ανά μήνα είναι 1.550.

Βέβαια για να μην αδικούμε τον κύριο δήμαρχο, σε κάποια από τις δηλώσεις του στις αρχές του έτους είπε ότι θα χτιστεί το τείχος ανοσίας εφόσον πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί, μετακύλησε, δηλαδή, την ευθύνη για το τέλος της πανδημίας σ’ αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Το ερώτημα στον κύριο δήμαρχο είναι γιατί δεν έκανε καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών και γιατί δεν μπήκε μπροστά ο ίδιος σ’ αυτήν τη διαδικασία, αφού εξαρτά το τέλος της πανδημίας από την αύξηση των εμβολιασμών. Γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν έκανε αυτό που επανειλημμένως του ζήτησαν οι κύριοι Καμαρινός, Ανδρεάδης, Ναθαναηλίδης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ