Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔηλαδή η διοίκηση του δήμου δεν ενημέρωσε τον υπουργό για τη δράση...

Δηλαδή η διοίκηση του δήμου δεν ενημέρωσε τον υπουργό για τη δράση ακροδεξιών ομάδων!

Οι τίτλοι ειδήσεων που βλέπετε στη φωτογραφία είναι χθεσινοί και κατέκλισαν το διαδίκτυο. «Εθνικιστές επιτέθηκαν άγρια σε μαθητή πρόσφυγα», «Εύοσμος: Φασίστες επιτέθηκαν άγρια σε μαθητή πρόσφυγα», «Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου πρόσφυγα από ακροδεξιούς στο ΕΠΑΛ Ευόσμου», «Διαπολιτισμικό Ευόσμου: Επιθέσεις με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι γονείς», είναι μερικοί από τους χθεσινούς τίτλους μεγάλων διαδικτυακών εφημερίδων.

Όταν, την Τρίτη το απόγευμα 25 Ιανουαρίου, η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά ρώτησε από τη συχνότητα του Real Fm 107,1 της Θεσσαλονίκης τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργο Σταυρίδη, εάν ενημέρωσε κανείς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά την επίσκεψή του στο δήμο, για αυτά τα περιστατικά, ο αντιδήμαρχος άρχισε να απαντάει γενικά και αόριστα για την ενημέρωση, ενώ αμέσως μετά, μόλις η δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε περιστατικό ξυλοδαρμού δίπλα στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος την κατηγόρησε ότι κάνει πολιτική.

«Ο φασισμός και τα ακραία φαινόμενα είναι αυγά που εκκολάπτονται και εκκολάπτονται εκεί που θα έπρεπε τα παιδιά μας να μορφώνονται και να παίρνουν άλλες αρχές και άλλες αξίες. Την ημέρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ του Ευόσμου, στα 500 μέτρα επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα Ευόσμου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Του είπε κανείς του υπουργού, που έφαγε το χρόνο του να έρθει εκεί τιμώντας την περιοχή, ότι “ξέρεις στα 500 μέτρα έχουμε αυτό το πρόβλημα, βοήθησέ μας να δούμε τι θα κάνουμε”»;

«Να σας πω κάτι; Ο υπουργός επισκέφτηκε το δημαρχείο. Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο», ήταν η απάντηση του κυρίου Σταυρίδη, ενώ παρακάτω είπε ότι όσον αφορά τα ΕΠΑΛ, αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία τα ακροδεξιά, έχουν αρμοδιότητα η διεύθυνση των σχολείων και ο σύλλογος διδασκόντων και δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο δήμος.

Δηλαδή να υποθέσουμε από την απάντηση του κυρίου Σταυρίδη ότι κανένας δεν ενημέρωσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δράση ακροδεξιών ομάδων στο δήμο. Από την άλλη γιατί να τον ενημερώσει; Ο αντιδήμαρχος Παιδείας έλεγε και ξανάλεγε ότι ο ίδιος δεν είδε επεισόδια αλλά τον ενημέρωσαν γι’ αυτά και επίσης έλεγε και ξανάλεγε ότι καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές όπως καταδικάζει από την άλλη και τους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το ΕΠΑΛ γιατί δεν είχαν καμιά δουλειά εκεί. Επίσης ο κύριος αντιδήμαρχος τόνισε εκείνο το «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία τα ακροδεξιά, όπως τα ονομάζετε» απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο. Ο κύριος αντιδήμαρχος δηλαδή δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχουν! Γιατί λοιπόν η διοίκηση του δήμου να ενημέρωνε τον υπουργό;

Τ. Βασ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ