Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ 54 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ 54 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ
Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας του ΕΟΔΥ κατά της πανδημίας, τα οποία εφαρμόζονται αυστηρά στις αιμοληψίες, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27.1.2022 στο ισόγειο του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου, από τις 9.00 π.μ. ως τις 13.00 μ.μ. η εθελοντική αιμοδοσία της δημοτικής τράπεζας αίματος. Η οργάνωση έγινε με κάθε λεπτομέρεια από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας -Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και σήμερα παρά τις χαμηλές θερμοκρασίας που επικρατούσαν και παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν 54 φιάλες αίματος σε 4,5 μόλις ώρες. Επισημαίνεται ότι μόλις 4 μέρες νωρίτερα, το Σάββατο 22.1.2022 συγκινητική ήταν ανταπόκριση 35 συνδημοτών μας στο κάλεσμα της Κοινότητας Ευοσμου, οι οποίοι εγγράφηκαν εθελοντές δότες στην τράπεζα Μυελού των Οστών του Δήμου μας.
«Η αιμοδοσία ΔΕΝ είναι φιλανθρωπία. Είναι η έμπρακτη απόδειξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας, ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη και χρειάζεται αίμα. Εύχομαι η πράξη των εθελοντών μας να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους συνδημότες μας. Είναι σημαντικό να γίνει συνείδηση η εθελοντική αιμοδοσία και να πάψουν να υπάρχουν ανάγκες σε αίμα», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχαριστώντας μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας – Υπεύθυνη της Τράπεζας Μυελού των Οστών και Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, όλους τους εθελοντές αιμοδότες.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ