Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΞεκινούν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τις 150.000 ευρώ

Ξεκινούν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τις 150.000 ευρώ

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν τα στελέχη της «Νέας Πνοής» και όσοι απέμειναν, μετά τη μεγάλη επιτυχία να εξασφαλίσουν 150.000 ευρώ για να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, ενός εγκαταλελειμμένου έργου ντροπής που όμοιο του δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο δήμο παρά μόνο στο δικό μας. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά στο δημαρχιακό όροφο που σκέφτονται να αναρτήσουν μόνιμα τη φωτογραφία Άδωνι-Κλεάνθη-Κώστα ως ιστορική υπενθύμιση του ανεπανάληπτου κατορθώματος, ενώ ακούγεται ότι και ο Kostas Papaioannou σκέφτεται μόνος του να αποκαλυφθεί μετά την αποτυχία του Κώστα Σωτηράκη να τον βρει, παρόλο που έλεγε ότι θα τον βρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διέψευσε ακόμη η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ετοιμάζονται τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της μεγάλης επιτυχίας, οι οποίες θα γίνονται ταυτόχρονα με τις καρναβαλικές που ετοιμάζονται. Ζαχαρωτά, μαλλί της γριάς, παπαδούλες ή πατλάκες ή ποπκορν και λουκουμάδες με μέλι θα δίνονται δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους που πίστεψαν ότι θα αλλάξει ο δήμος προς το καλύτερο, ενώ μεγάφωνα στην κεντρική πλατεία θα παίζουν το εμβατήριο «Με ήθος και με όραμα μάς βλέπουν και από το Πανόραμα». Γύρω από το φωταγωγημένο σιντριβάνι, το άλλο μεγάλο έργο της διετίας Μανδαλιανού, στελέχη της παράταξης θα χορεύουν το γνωστό δημοτικό άσμα «Στείλε με μάνα στο νερό να σου το φέρω δροσερό, τι όμορφα τα αέρια, δεν μυρίζουμε τα καυσαέρια».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας θα είναι συγκλονιστικές. Ρίγη συγκίνησης θα διαπεράσουν τα σώματα των θεατών όταν θα ανοίξει η αυλαία της σκηνής που θα στηθεί και θα ξεκινήσει το θεατρικό έργο «Μην είδατε τον Παναή». Σύμφωνα με την πλοκή, ένας πολιτικός που τσατίστηκε ετοιμάζει έκπληξη σε αυτόν που νομίζει ότι έγινε χαλίφης. Το έργο θα παιχτεί για πρώτη φορά στον Εύοσμο και θα γελάσουν όσοι έχουν και όσοι δεν έχουν παρδαλά κατσίκια.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται με διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού όπου θα συναγωνιστούν στελέχη της διοίκησης και πολίτες. Αν και δεν αναμένεται να νικήσει κανένας αστός την έμπειρη δημαρχιακή ομάδα, όποιος τα καταφέρει θα πάρει δώρο έναν δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το σπάνιο άσμα «Τί έχεις καημένη Ρούμελη και βαριαναστενάζεις».

Σούλης Κούγκης

ΥΓ: Σε περίπτωση διάψευσης των εκδηλώσεων από την επιτυχημένη αντιδήμαρχο, οι μόνες εκδηλώσεις που θα γίνουν σίγουρα στον δήμο μας θα είναι τα καρναβάλια. Από αυτά έχουμε μπόλικα.

Να το μαγειρέψουν γρήγορα να μη χαλάσει…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ