Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕυθεία βολή της παράταξης Καμαρινού για τα όσα λέει ο δήμαρχος για...

Ευθεία βολή της παράταξης Καμαρινού για τα όσα λέει ο δήμαρχος για την πανδημία

Η ανάρτηση της παράταξης Καμαρινού, στη σελίδα της στο facebook στις 17 Ιανουαρίου 2022, και η κριτική που κάνει στις μαντικές προβλέψεις της διοίκησης για την πανδημία, αποτελεί ευθεία βολή στα όσα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου λέει στις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με τη λήξη της πανδημίας.

«… να σταματήσει να ψαρεύει στις θάλασσες των αρνούντων της πανδημίας και των ανεμβολίαστων για να επιβιώσει, να κρατήσει τις μαντικές προβλέψεις της πανδημίας για τα στελέχη της και να εφαρμόσει πιστά όλα τα μέτρα που ορίζει το κράτος με ελέγχους και μέτρα προστασίας παντού και σε όλους!!», γράφει η ανάρτηση της παράταξης Καμαρινού αναφερόμενη στη διοίκηση του δήμου γενικά.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δηλώνει αισιόδοξος για το τέλος της πανδημίας εξαιτίας του ότι η μετάλλαξη «Ο» είναι πιο ήπια, όμως ο Σάαντ Ομέρ, επιδημιολόγος στο Γέιλ, σημειώνει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα το κύμα αυτό να έχει μια «μακριά ουρά» και ότι η πτώση είναι απίθανο να είναι τόσο απότομη όσο η άνοδος, όπως γράφει το χθεσινό «Βήμα».

Έχει δίκιο η παράταξη Καμαρινού για το ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις κουβέντες μας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Μακάρι την αισιοδοξία του δημάρχου για το τέλος της πανδημίας να τη δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δήμαρχος είναι γενικώς αισιόδοξος άνθρωπος που το καλοκαίρι δεν έβλεπε 4ο κύμα και προέβλεπε πως δεν θα δούμε χειρότερα από όσα είδαμε από το Φθινόπωρο του 2020 μέχρι την Άνοιξη του 2021. Κι όμως τελικά είδαμε, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία.

Στις 7 Ιουλίου 2021, που ο κύριος Μανδαλιανός πίστευε ότι δεν υπάρχει 4ο κύμα πανδημίας και ότι δεν θα υπάρξει ξανά η κατάσταση που ζήσαμε στα προηγούμενα κύματα, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ήταν 12.763. Χθες ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 22.285! Μέσα σε εξίμισι μήνες από τα όσα είπε ο δήμαρχος περί του 4ου κύματος, η Ελλάδα θρήνησε άλλους 9.522 νεκρούς, 1.465 νεκρούς ανά μήνα. Μέχρι τις 7 Ιουλίου ο μέσος όρος θανάτων στην Ελλάδα ανά μήνα από τον κορονοϊό ήταν 798. Την 1η Δεκεμβρίου 2020 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα ήταν 2.157. Ακόμα κι αν μετρήσουμε τους 11 μήνες από τον Δεκέμβριο του 2020, που ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, μέχρι τον Ιούλιο του 2021 που είπε ο δήμαρχος τα περί του 4ου κύματος της πανδημίας, ο μέσος όρος των νεκρών στη χώρα ανά μήνα ήταν 964! Τους τελευταίους 6 μήνες ο μέσος όρος νεκρών ανά μήνα είναι 1.465.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ