Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔράση της Κοινότητας Ευόσμου για να βρεθούν δότες μυελού των οστών

Δράση της Κοινότητας Ευόσμου για να βρεθούν δότες μυελού των οστών

ΤΟ  ΣΑΒΒΑΤΟ  22.1. 2022 
«Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ» 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ 
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 

Μετά την επαναλαμβανόμενη και επείγουσα έκκληση για την εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών, που απηύθυνε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, για τον  3,5 ετών συνδημότη μας  Γιώργο, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρό αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο, στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών,  

-μετά την μεγάλη εκδήλωση συμπαράστασης και κινητοποίησης των πολιτών και ειδικότερα των συνδημοτών μας,  αλλά και  

-μετά από την αίσια έκβαση της αναζήτησης και εύρεσης δότη,  

τόσο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου και ιατρός κ. Παναγιώτης Φωτιάδης όσο και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ευόσμου,  εκφράζουν προς όλους τους συνδημότες μας και μη,  τις θερμότατες ευχαριστίες τους και προσκαλούν στην νέα τους δράση το προσεχές Σάββατο 22.1.2022,  από τις  10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα,   στον αύλειο χώρο – όπισθεν- του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου  ( Σμύρνης & Μ. Κατράκη) όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ΔΟΤΕΣ να προσέλθουν χωρίς ραντεβού και να παραλάβουν τον φάκελο  με τις οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ καθώς  και του τρόπου της λήψης  του δείγματος (σάλιο) .

«Το «σωτήριο» γεγονός, ότι μέσα σε λίγες μόνον ημέρες βρέθηκε  συμβατός δότης μυελού των οστών για τον μόλις 3,5 ετών συνδημότη μας Γιώργο,  που νοσηλεύεται στην Παιδογκολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης με σοβαρή γονιδιακή ασθένεια, δεν μας γέμισε όλους  μόνον «ΧΑΡΑ  και ΕΛΠΙΔΑ » αλλά και «ΕΥΘΥΝΗ» για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο συνειδητά και ακόμη πιο συντονισμένα την πρωτοβουλία που αναλάβαμε πριν από λίγους μήνες»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, τονίζοντας ότι μέσα από την  νεοσύστατη Τράπεζα Μυελού των Οστών που ίδρυσε με πρωτοβουλία της,  η Κοινότητα Ευόσμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, μέσα σε μία εβδομάδα, διατέθηκαν 75 φάκελοι του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ,  σε ισάριθμους ευαισθητοποιημένους και ενεργούς συνδημότες μας πρόθυμους να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, οι συνεργαζόμενοι φορείς εντείνουν την προσπάθεια  τους.

Διευκρινίζεται ότι στον συγκεκριμένο χώρο λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του covid 19, δεν θα γίνει καμία δειγματοληψία.  
Αντίθετα κάθε  εθελοντής θα μπορεί ή να κάνει την δειγματοληψία του,  σε δικό του χώρο και να  επιστρέψει το δείγμα την ίδια μέρα ή ακόμη να χρησιμοποιήσει τα παραβάν δειγματοληψίας τα οποία θα υπάρχουν στον αύλειο χώρο στα οποία όμως  και πάλι μόνος του  θα μπορεί να κάνει την διαδικασία, χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλο άτομο. 
«Από την πρώτη στιγμή η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στήριξε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου. Έκτοτε με τις οδηγίες του Δημάρχου μας Κλεάνθη Μανδαλιανού, είμαστε σε επαφή με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και για την δια ζώσης τελετή υπογραφής της συνεργασίας μας αλλά και για την υποδοχή στην πλατεία Ευόσμου, του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ  της «ΕΛΠΙΔΑΣ» του δημοφιλέστατου και λατρεμένου από τη νεολαία  τραγουδιστή Σάκη Ρουβά,  ο οποίος αναμφισβήτητα,  είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει το  μήνυμα της κοινωνικής ευθύνης με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην νεολαία του δήμου μας και όχι μόνο» δήλωσε η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας – Υπεύθυνη της Τράπεζας Μυελού των Οστών και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ