Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ37 συμβάσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου

37 συμβάσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου

37 συμβάσεις εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς με διαδοχικές συμβάσεις από το 2014 και το 2016, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ” Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς η είδηση δεν αφορά το δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που έχει εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς με τέτοιες συμβάσεις. Η είδηση αφορά το δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου η διοίκηση στάθηκε δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η διοίκηση πετάει χαρταετό και στο συγκεκριμένο ζήτημα

Παρακάτω το κείμενο που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στη σελίδα του δήμου Αγίου Δημητρίου στο facebook:

«‼️ Μέρα χαράς και δικαίωσης σήμερα για 37 εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς του ΟΠΚΑΠ με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας από το 2014 και το 2016, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ” Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”. Οι συμβάσεις τους μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου με το ΦΕΚ 3268 Τεύχος Γ΄31/12/2021.

? Πρόκειται για 6 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμους, 10 ΔΕ Βοηθούς Βρεφονηπιοκόμους, 7 Νηπιαγωγούς, 2 Παιδαγωγούς Ειδικής Αγωγής, 9 ΥΕ Καθαριότητας & 3 Μάγειρες.

✊ Η Δημοτική αρχή στήριξε έμπρακτα μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων τις δίκαιες δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον ευαίσθητο χώρο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών και έφερε θετικές εισηγήσεις τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΚΑΠ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ψηφίστηκαν ομόφωνα ‼️»

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ