Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενισχύει την καθαριότητα των σχολείων

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενισχύει την καθαριότητα των σχολείων

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενισχύει την καθαριότητα των σχολείων με την πρόσληψη 20 επιπλέον σχολικών καθαριστριών

         Με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενισχύει την καθαριότητα των σχολείων, προχωρώντας στην πρόσληψη επιπλέον 20 σχολικών καθαριστριών.

         Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών στα σχολεία, εν μέσω της  υγειονομικής κρίσης λόγω του covid-19, και με δεδομένη την αδυναμία της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, η δημοτική αρχή ενισχύει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, θέτοντας από σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στη “μάχη” για καθαρά και ασφαλή σχολεία έκτακτο προσωπικό μερικούς απασχόλησης, με τη δαπάνη να καλύπτεται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου.

“Είναι σαφές ότι η μόνη μόνιμη λύση στο  πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων είναι η πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών και προσωπικού πλήρους απασχόλησης. Δυστυχώς όμως η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να δώσει λύση, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες οικονομικές μας δυνατότητες, δεν μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Προτάσσοντας την προστασία της υγείας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων του Δήμου μας,  όπου προέκυψαν αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19, και με δεδομένο ότι μερίδα του υπάρχοντος προσωπικού παραμένει ανεμβολίαστη μεγιστοποιώντας τα προβλήματα, προχωρήσαμε με ιδίους πόρους στην έκτακτη πρόσληψη των 20 σχολικών καθαριστριών, καθώς η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

         Καλωσορίζοντας τους 20 νεοπροσληφθέντες εργαζομένους ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο τους, παροτρύνοντας τους να επιδείξουν υποδειγματική συνέπεια και εργατικότητα στη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια για την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους των σχολείων.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ