Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΓνώριζαν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο!

Γνώριζαν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο!

Τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Δεκεμβρίου 2021, αποδεικνύουν ότι κάποιοι στο δήμο γνώριζαν πως υπάρχουν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει στο δήμο κι όχι στην Εκκλησία. Συγκεκριμένα ο κύριος Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού τη 16η Δεκεμβρίου 2009 κατά την οποία λήφθηκε ομόφωνη απόφαση για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΘΕΠΑΝ από το υπουργείο Γεωργίας στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης συνέχισε λέγοντας ότι με βάση εκείνην την απόφαση το 2009 στο Ελευθέριο Κορδελιό γνώριζαν πως ο τίτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου βρισκόταν στη Διεύθυνση Γεωργίας και ανήκε στο δήμο, ενώ παρακάτω μίλησε ονομαστικά για τους κυρίους Κατσιά και Φαρμάκη οι οποίοι ήταν παρόντες σ’ εκείνην τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και τώρα είναι ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού. Ο κύριος Ναθαναηλίδης υπογράμμισε ότι οι κύριοι Κατσιάς και Φαρμάκης θα μπορούσαν να ενημερώσουν τη σημερινή διοίκηση του δήμου για τη διαδικασία που είχε προηγηθεί.

Κατόπιν ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ανέφερε την απάντηση του Γραφείου Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Γεωργίας στο αίτημα του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού για την παραχώρηση του οικοπέδου, η οποία ήταν ότι η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για την εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού και με την προϋπόθεση ότι οι δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν μέσα σ’ αυτό δεν έχουν άμεσο ή έμμεσο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Η Διεύθυνση Γεωργίας, όπως η απάντησή της συνέχιζε, δεν μπορούσε να παραχωρήσει το χώρο γιατί μέσα σ’ αυτόν λειτουργούσε τότε ένα κυλικείο και υπήρχε κερδοσκοπικός χαρακτήρας, ωστόσο θα μπορούσε να παραχωρηθεί το οικόπεδο εάν ο δήμος κατέβαλε το 50% της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου.

«Δηλαδή κατά το 2010 που συνέβαιναν αυτά, ή θα παίρναμε δωρεάν το οικόπεδο αν διώχναμε το αναψυκτήριο ή θα πληρώναμε το 50% αν θέλαμε να δουλεύει το αναψυκτήριο», συνέχισε την τοποθέτησή του ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης.

Τα. Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ