Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΥποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο εκκλησιαστικό πανηγύρι του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο εκκλησιαστικό πανηγύρι του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο εκκλησιαστικό πανηγύρι του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών (Κοινότητα Ευόσμου) 

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, με την επιφύλαξη των νέων διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που αφορούν τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών, ανακοινώνει ότι η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο εκκλησιαστικό πανηγύρι του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο (29-30 Ιανουαρίου) θα γίνεται από 10 έως 14 Ιανουαρίου ώρα 12.00 μ.μ. είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία (τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του Covid 19) κατά τις ώρες 8.00 π.μ.-14.30μ.μ. στον χώρο της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Εθν. Αντίστασης 56- Κορδελιό-1ος όροφος), είτε με αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση emp.drastiriotita@kordelio-evosmos.gr

Η κλήρωση για την επιλογή των συμμετεχόντων θα διεξαχθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, ώρα 12:00μ., στον χώρο της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν είναι:

  • Επαγγελματική άδεια (λαϊκής αγοράς ή υπαίθριου εμπορίου) ή βεβαίωση δραστηριοποίησης σε υπαίθριες αγορές
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και άδεια διαμονής (για αλλοδαπούς), εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί
  • Πιστοποιητικό υγείας, αν πρόκειται για πώληση τροφίμων και ποτών
  • Εξουσιοδότηση μέσω gov.gr ή με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από αρμόδιο φορέα, σε περίπτωση που η αίτηση αποστέλλεται από εξουσιοδοτημένο άτομο.

Οι ειδικές προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των πανηγυριών είναι οι εξής:

Α. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Χρήση προστατευτικής μάσκας:
α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,
β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:
α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και
β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
4.Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου  Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις σχετικές ιστοσελίδες:

Τήρηση των μέτρων του πίνακα Α.

  • Λειτουργία των αγορών των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σημείο 21 για τις λαϊκές αγορές.
  • Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με συμπαγή ελαφρά χωρίσματα.
  • Ειδικά για τις εμποροπανηγύρεις και τις κυριακάτικες αγορές ισχύουν και οι ακόλουθοι κανόνες:
  •  Μονοδρόμηση κατεύθυνσης του ρεύματος των καταναλωτών και των επισκεπτών.
  • Καθημερινός επιμελής καθαρισμός του χώρου της αγοράς με μέριμνα του φορέα λειτουργίας της αγοράς, όταν διαρκεί πλέον της μίας (1) ημέρας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες: 2313-300344 (κα Πεσματζόγλου)

doc Αίτηση 63.50 Kb

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ