Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου δεν τον ένοιαζε ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης...

Το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου δεν τον ένοιαζε ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης του ΘΕΠΑΝ!

Άλλος στη θέση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου θα είχε ήδη παραιτηθεί. Στο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου δεν φαίνεται να καίγεται καρφί. Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης Νοεμβρίου 2020, ο κύριος δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων Κοντσίδη και Ναθαναηλίδη, είπε ότι δεν τον ένοιαζε αν ο κύριος ιδιοκτήτης του ΘΕΠΑΝ ήταν η Εκκλησία αρκεί να «γίνει κάτι σωστό να μπορούν να πηγαίνουν οι δημότες»! Ο κύριος δήμαρχος μαζί με τη διοίκησή του ψήφισαν ότι, με βάση τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, το δημοτικό ακίνητο του ΘΕΠΑΝ δεν ανήκε στο δήμο αλλά στην Εκκλησία και ήθελαν από πάνω να καταβάλουν μηνιαίο ενοίκιο στην Εκκλησία. Χάρισαν ένα ακίνητο του οποίου η αξία ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια ευρώ και ήθελαν να καταβάλουν και μηνιαίο ενοίκιο γύρω στα 2.000 ευρώ γι’ αυτό!

Από ποιον περίμενε ο δήμαρχος και η διοίκησή του να βρεθούν άλλα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ο χώρος ανήκε στο δήμο; Από ποιον περίμενε ο δήμαρχος και η διοίκησή του να κάνει το βασικότερο βήμα και να αναζητήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας του χώρου στη Διεύθυνση Γεωργίας; Από ποιον περίμενε ο δήμαρχος να τρέξει για να αποδείξει ότι το δημοτικό ακίνητο ανήκε στο δήμο κι όχι σε κάποιον άλλον; Δεν τον ένοιαζε τον κύριο δήμαρχο αν ο κύριος ιδιοκτήτης του ΘΕΠΑΝ θα ήταν η Εκκλησία; Και ποιος τον ρώτησε τον κύριο δήμαρχο για την προσωπική του άποψη; Ο κόσμος τον εξέλεξε για να υπερασπίσει τη δημόσια περιουσία και όχι για να λέει ότι δεν τον νοιάζει αν κτίρια που έχτισε ο δήμος περάσουν στα χέρια κάποιου άλλου.

Δεν τον ένοιαζε τον κύριο δήμαρχο αν το ΘΕΠΑΝ θα ανήκε στην Εκκλησία, αλλά τον ένοιαζε αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών! Αλήθεια; Ε τότε ας χαρίσει και το Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, ας χαρίσει και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» Ελευθερίου Κορδελιού, ας χαρίσει και το γυμναστήριο στην Κολοκοτρώνη, ας εισηγηθεί να πληρώνει ο δήμος ενοίκια γι’ αυτά και ας δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς αλλά το ότι θα τα αξιοποιούν οι δημότες. Αλήθεια, υπάρχει έστω ένας ακόμα δήμαρχος στην Ελλάδα που να λέει τέτοια πράγματα για τη δημοτική περιουσία;

Άλλος δήμαρχος θα είχε παραιτηθεί από ευθιξία, όταν σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης δόθηκε επίσημη απάντηση από τη Διεύθυνση Γεωργίας ότι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος ούτε συγνώμη δεν ζήτησε για τους χειρισμούς του. Μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Δεκεμβρίου ζήτησε και τα ρέστα από δημοτικούς συμβούλους που του άσκησαν κριτική.

Κιμ. Ο.

«Ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»
Ο απίστευτος δήμαρχος θα έδινε ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ