Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤο μεγάλο κατόρθωμα της επικαιροποίησης της μελέτης του σταδίου

Το μεγάλο κατόρθωμα της επικαιροποίησης της μελέτης του σταδίου

Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κάνει σχεδόν από την αρχή της θητείας της μια τιτάνια προσπάθεια να παρουσιάσει ως μεγάλα κατορθώματα πράγματα μικρά κι ασήμαντα. Με αυτήν τη λογική προσπαθεί να παρουσιάσει ως μεγάλο κατόρθωμα την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Πάνε κι έρχονται τα μέλη της διοίκησης στην Αθήνα προσπαθώντας να εξασφαλίσουν 150.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της και αναφέρονται σ’ αυτό το γεγονός σαν να πρόκειται να φτάσουν στον πλανήτη Άρη.

Ο τρόπος που η διοίκηση του δήμου παρουσίαζε το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργούσε την εντύπωση ότι εάν δεν γινόταν η επικαιροποίηση της μελέτης μέχρι το τέλος του 2021, θα πρέπει να γίνει μελέτη από την αρχή, πράγμα που δεν ισχύει. Μάλιστα σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης είπε ότι δεν θα χαθεί η προηγούμενη μελέτη. Ακούγοντας την απάντηση του αντιδημάρχου καταλάβαινε κανείς ότι αυτό ήταν επιτυχία της διοίκησης του δήμου κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Η μελέτη για το στάδιο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εφόσον μπαίνουν τα θεμέλια σε ένα έργο, η άδεια ισχύει επ’ αόριστο, προφανώς και η μελέτη. Η άδεια ισχύει για τέσσερα χρόνια μόνο εφόσον δεν μπούνε τα θεμέλια. Και σ’ αυτήν όμως την περίπτωση μπορεί να ζητηθεί παράταση ισχύος για άλλα τέσσερα χρόνια. Στην περίπτωση του σταδίου η επικαιροποίηση της μελέτης χρειάζεται γιατί, μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του, έχουν αλλάξει οι τιμές των υλικών πρώτα απ’ όλα. Την επικαιροποίηση της μελέτης θα μπορούσαν να την κάνουν οι μηχανικοί του δήμου αν υπήρχε πολιτική βούληση, αντί να ψάχνουν 150.000 ευρώ για να την κάνει ιδιώτης.

Δεν είναι το πρόβλημα λοιπόν η επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Το πρόβλημα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να τελειώσει επιτέλους το στάδιο το οποίο είχε ξεκινήσει ενταγμένο στα Ολυμπιακά έργα του 2004. Αυτό το στάδιο δύσκολα θα τελειώσει επί αυτής της διοίκησης. Και μόνο το γεγονός ότι έχει γίνει η τρίχα τριχιά όσον αφορά την επικαιροποίηση της μελέτης, δείχνει ότι τα πράγματα είναι πολύ χλωμά όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου αφού χρειάζονται κάποια εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση του δήμου φαίνεται ότι και με το συγκεκριμένο έργο έχει επιλέξει την επικοινωνιακή πολιτική του παπά! Εδώ παπάς εκεί παπάς, αν μπορείς βρες τον παπά και σιγά να μην τον βρεις!!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ