Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΞεχάστηκαν από τον δήμαρχο οι ποινικές ευθύνες για τη μη έκδοση οικοδομικών...

Ξεχάστηκαν από τον δήμαρχο οι ποινικές ευθύνες για τη μη έκδοση οικοδομικών αδειών;

Κατά τη συνεδρίαση του του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021 ο δικηγόρος του δήμου κύριος Σωτήρης Κυβέλος, αναφερόμενος στη μη έκδοση οικοδομικών αδειών από το δήμο Κορδελιού Ευόσμου για μεγάλη περιοχή με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, είπε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

«Εάν ο δήμος αυτήν τη στιγμή αρνείται την έκδοση οικοδομικών αδειών με τα υφιστάμενα δεδομένα, κατά τη δική μου γνώμη υπάρχει σοβαρότατη παράβαση καθήκοντος. Θα βρεθεί υπόλογος και ο δήμος και οι υπάλληλοι με τις σοβαρές ποινικές ευθύνες και θα κινδυνεύει ο δήμος με σοβαρές αποζημιώσεις εάν όντως οι κάτοικοι προβούν σε μαζικές αγωγές εις βάρος του δήμου. Αυτό είναι το ένα ζήτημα».

Τα παραπάνω ο κύριος Κυβέλος τα έγραψε και στη γνωμοδότησή του. Κατά τη συνεδρίαση εκείνη ο δήμαρχος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει με την ψήφο του το δημαρχιακό εντέλλεσθαι προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας να εκδίδει οικοδομικές άδειες τις οποίες δεν εξέδιδε με την επίκληση της οδηγίας SEVESO. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στήριξε την πρόταση του δημάρχου.

Από τότε πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες χωρίς ο δήμαρχος να δώσει κανένα εντέλλεσθαι. Απίστευτος δήμαρχος και απίστευτη διοίκηση. Δεν εφαρμόζουν ούτε τη δική τους πρόταση, την οποία έβαλαν ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει. Ο δήμαρχος αφενός δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ο ίδιος ζήτησε, αφετέρου γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα όσα περί ποινικών ευθυνών είπε ο κύριος Κυβέλος.

Αυτό που γίνεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι πρωτοφανές. Αγνοούν ακόμα και τις προειδοποιήσεις του νομικού τους συμβούλου περί ποινικών ευθυνών και μάλιστα τις αγνοούν προκλητικά προκειμένου να μην κάνουν ενέργειες υπέρ των δημοτών. Δηλαδή και δημότες ταλαιπωρούν και τις ποινικές ευθύνες, που έχουν, αγνοούν. Προφανώς ελπίζουν ότι κανένας ταλαιπωρούμενος πολίτης δεν θα τους στείλει στα δικαστήρια. Πραγματικά αχαρακτήριστα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτόν τον δήμο.

Σ.

«Παράβαση καθήκοντος η μη έκδοση οικοδομικών αδειών από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ