Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΒίβιαν Καζελίδου: Στηρίζουμε την τοπική αγορά

Βίβιαν Καζελίδου: Στηρίζουμε την τοπική αγορά

Την παρακάτω μικρή συνέντευξη παραχώρησε στην «Αγκίδα» η Βίβιαν Καζελίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού:

Αγκίδα: Πώς ήταν η κίνηση στην τοπική αγορά κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων;

Βίβιαν Καζελίδου: Η κίνηση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων μπορεί να ήταν αυξημένη σε γενικές γραμμές, αλλά σίγουρα όχι η αναμενόμενη και αυτή που ικανοποίησε πλήρως τους επαγγελματίες μας. Την παραμονή των Χριστουγέννων που σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση, και ο καλός καιρός βοήθησε σε αυτό, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι πολλοί ήταν οι καταναλωτές που άφησαν τις αγορές τους για την τελευταία στιγμή. Τα καταστήματα της περιοχής μας, ετοιμάστηκαν πολύ δυναμικά για τις φετινές γιορτές, με καινούρια εμπορεύματα, υπέροχες βιτρίνες & ελκυστικές προσφορές! Ευελπιστούμε η περίοδος της Πρωτοχρονιάς να είναι πιο δυνατή με θετικό πρόσημο για όλους τους κλάδους της αγοράς.

Αγκίδα: Πώς θα επηρεάσουν την αγορά τα νέα μέτρα για την προστασία από την πανδημία;

Βίβιαν Καζελίδου: Σχετικά με τα τελευταία υγειονομικά μέτρα (της ΚΥΑ 24/12) που ανακοινώθηκαν, σε ότι αφορά την προσωπική προστασία, όπως για παράδειγμα την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους θεωρώ πως δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την καταναλωτική συμπεριφορά, μιας και δεν άλλαξε η διαδικασία της εμπορικής δραστηριότητας & συναλλαγής στην οποία είχε ήδη συνηθίσει το κοινό.

Η ακύρωση όμως όλων των εξωτερικών γιορτινών εκδηλώσεων είναι σίγουρα ένας παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την κίνηση της αγοράς, μιας και πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν ακριβώς για αυτό τον λόγο! Την τόνωση της αγοράς μας. Το μέτρο όμως που σίγουρα θεωρούμε εντελώς λανθασμένο για τον δικό μας δήμο και ταυτόχρονα αποτελεί τροχοπέδη στην καθημερινότητα των επαγγελματιών μας είναι αυτό της προηγούμενης ΚΥΑ, και αφορά το υποχρεωτικό ωράριο ανοίγματος της αγοράς από τις 10πμ και όχι 9π.μ.

Αγκίδα: Σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι επαγγελματίες σε περίπτωση νέου lockdown;

Βίβιαν Καζελίδου: Μια ενδεχόμενη πιθανότητα lockdown θα είναι πραγματικά καταστροφική για τον εμπορικό κόσμο & ειδικά για την τοπική αγορά! Οι επαγγελματίες ακόμη προσπαθούν να ορθοποδήσουν και βρίσκονται σε μια συνεχόμενη σκληρή προσπάθεια ανάκαμψης. Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι πολύ δύσκολα τόσο σε οικονομικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η επιβεβαιωμένη μείωση της κίνησης σε πολλούς κλάδους, μετά την επιβολή του ελέγχου των καταναλωτών κατά την είσοδό τους στα καταστήματα & την αλλαγή της έναρξης του ωραρίου ήταν ήδη δύο τεράστιες δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες.   

 Αγκίδα: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αναγνώστες;

Βίβιαν Καζελίδου: Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο δήμος μας αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό τόσο για ψώνια όσο και για ψυχαγωγία, με τα υπέροχα εμπορικά καταστήματα που πραγματικά μπορείς να βρεις τα πάντα και τα μοναδικά μαγαζιά της εστίασης που δίνουν όλες τις επιλογές για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών! Στηρίζουμε την τοπική αγορά, κάνουμε τα ψώνια μας από τα καταστήματα του δήμου μας και δίνουμε δύναμη στους επαγγελματίες μας!

Εύχομαι ολόψυχα υγεία & ψυχική γαλήνη σε όλους! Ας είναι η νέα χρονιά, η καινούρια αρχή που θα φέρει ελπίδα και φως σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ