Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓι’ αυτό ας προσέχουν όσοι ψηφίζουν τις προτάσεις του δημάρχου…

Γι’ αυτό ας προσέχουν όσοι ψηφίζουν τις προτάσεις του δημάρχου…

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ης Δεκεμβρίου 2021 για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά Κοιμητήρια), στη δριμεία κριτική που άσκησε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος στο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό ρωτώντας τον εάν θα συμπεριφέρονταν το ίδιο με την προσωπική του περιουσία, όπως συμπεριφέρθηκε με το ΘΕΠΑΝ, ο κύριος Μανδαλιανός, μεταξύ άλλων, είπε τα παρακάτω:

«Εγώ είπα ότι ανήκει στην Εκκλησία και το μοίρασα στην Εκκλησία; Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Γιαννακόπουλε; Τέθηκε σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε ολόκληρη συνεδρίαση και βγήκε μια απόφαση; Για παλιές ιστορίες δέκα ετών που αφορούν παλιότερες διοικήσεις εσείς μου ρίχνετε μύδρους ότι εγώ δεν συνεργάστηκα με τους δημάρχους; Σοβαρά; Ωραία, εντάξει. Λοιπόν, εγώ είμαι ο μόνος που δεν ψηφίζει εδώ πέρα μέσα. Είχα καμιά συμμετοχή στο ναι ή στο όχι της όποιας απόφασης; Μοίρασα εγώ την περιουσία του δήμου; Όταν αποφάσισε και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο είπα ας το δούμε έτσι (εννοεί ο δήμαρχος το ενοίκιο στην Εκκλησία για το ΘΕΠΑΝ)».

Τον Ιανουάριο του 2021, έναν περίπου χρόνο πριν, η παράταξη του Νίκου Ζυγά έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συλλογή υπογραφών πολιτών, για τη δικαστική διεκδίκηση του ΘΕΠΑΝ. Η διοίκηση του δήμου όχι απλά καταψήφισε την πρόταση της παράταξης του Νίκου Ζυγά, αλλά χωρίς εισήγηση έθεσε προς ψήφιση πρόταση η οποία παραδεχόταν ότι, με τα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο! Η πρόταση της διοίκησης υπερψηφίστηκε, αλλά το ερώτημα είναι από ποιον περίμενε η διοίκηση να βρει άλλα στοιχεία που να κατοχυρώνουν το ΘΕΠΑΝ στο δήμο.

Το θέμα όμως που προκύπτει από τα όσα είπε χθες ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άλλο. Ο δήμαρχος με αυτά που είπε θέλησε να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία αποδέχτηκε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο. Μάλιστα ο δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος είναι ο μόνος που δεν ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρίχνοντας όλη την ευθύνη για εκείνην την απόφαση στους δημοτικούς συμβούλους που την ψήφισαν. Όχι μόνο δεν ψηφίζει ο κύριος δήμαρχος, αλλά δεν είχε και καμιά συμμετοχή στο ναι ή στο όχι της όποιας απόφασης! Το μόνο που δεν είπε χθες ο δήμαρχος είναι ότι δεν συμφωνούσε με τη συγκεκριμένη πρόταση και απόφαση.

Ας προσέχουν λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου όταν ψηφίζουν τις προτάσεις του, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά θα πει, όπως είπε χθες, ότι ο ίδιος είναι ο μόνος που δεν ψηφίζει σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι ο ίδιος δεν έχει καμιά συμμετοχή στην όποια απόφαση.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ