Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤι κάνει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το δημοτικό σταθμό...

Τι κάνει η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το δημοτικό σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης;

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αμέσως μετά την εκλογή του και πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, πριν δηλαδή από δυόμιση περίπου χρόνια, προανήγγειλε δημιουργία δημοτικών σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2021, η Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού ψήφισε ομόφωνα την εγκατάσταση δημοτικού σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

Με τόσο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που έχει ο δήμος, η διοίκηση του δήμου, παρά τις προαναγγελίες και τις αποφάσεις, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να δρομολογηθεί η δημιουργία δημοτικού σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η διοίκηση δεν δρομολόγησε ούτε καν μια μελέτη για να δούμε πόσο κοστίζει η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού. Αναρωτιόμαστε αν ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού έλεγξε ακόμη τη διοίκηση του δήμου γιατί δεν κάνει απολύτως τίποτα για την υλοποίηση της απόφασης της Κοινότητας.

Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στα λόγια και στις φωτογραφίες, αλλά στην πράξη και στην ουσία αποδεικνύεται από ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη. Δυστυχώς η διοίκηση Μανδαλιανού φαίνεται ότι θα κατασκευάσει το σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο θα σώσει το δήμο από τη δυσοσμία, όπως υποσχόταν προεκλογικά ότι θα κάνει. Δυστυχώς το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος, το οποίο είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος, μόνο με σοβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται από τη διοίκηση. Τελικά θα μας μείνουν τα λόγια του δημάρχου και η απόφαση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού περί της κατασκευής δημοτικού σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και φυσικά θα μείνει και η ρύπανση την οποία θα έδιωχνε η «Νέα Πνοή».

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ