Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί ο κύριος δήμαρχος δεν αναζήτησε τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ;

Γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν αναζήτησε τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός έχει βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην Κοιμητήρια) κόντεψε να χαθεί και να πάψει να αποτελεί περιουσία του δήμου και των δημοτών. Δύο φορές σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου υπεραμύνθηκε της άποψης ότι, βάσει των στοιχείων και των εγγράφων που υπήρχαν, το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο. Όμως υπήρχαν τελικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με πρώτο και κύριο έγγραφο τον τίτλο ιδιοκτησίας που βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας.

Από ποιον περίμενε ο κύριος Μανδαλιανός να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Γεωργίας για τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, ενώ ο ίδιος είναι ο δήμαρχος; Γιατί δεν αναζήτησαν ο κύριος Μανδαλιανός και η διοίκησή του τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ; Δηλαδή, εάν δεν αναζητούσε τον τίτλο ιδιοκτησίας η αντιπολίτευση, η διοίκηση Μανδαλιανού θα άφηνε να χάσει ο δήμος το ακίνητο του ΘΕΠΑΝ με τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι αυτό ανήκει στο δήμο; Απαράδεκτα πράγματα.

Εάν κανένας από τη διοίκηση δεν σκέφτηκε ότι πρέπει να αναζητηθεί ο τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου, αυτή η διοίκηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο και καλά θα κάνει να παραιτηθεί και να φύγει. Θα ήταν επικίνδυνη ακόμα κι αν άφηνε να χαθεί μία σπιθαμή δημοτικής γης. Αυτή ήθελε να αφήσει να χαθεί ένα ακίνητο 6 στρεμμάτων, μέσα στο οποίο ο δήμος με χρήματα των δημοτών έχει χτίσει κτίρια, το οποίο με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις η αξία του είναι 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χειρισμοί της διοίκησης του δήμου στο θέμα του ΘΕΠΑΝ είναι απαράδεκτοι και οι τοποθετήσεις του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα είναι απίστευτες. Ήταν δυνατόν να μην υπήρχε κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο, ενώ ο δήμος έχτιζε κτίρια επί χρόνια μέσα σ’ αυτό; Είναι μία σκέψη που μπορεί να την κάνει ο πιο αφελής άνθρωπος του κόσμου. Δεν την έκανε ο δήμαρχος που έχει σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου; Λίγο έλλειψε να χαθεί το ΘΕΠΑΝ εξαιτίας του δημάρχου και της διοίκησής του. Ο δήμαρχος όμως συνεχίζει χαμογελαστός να βγάζει φωτογραφίες, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Κιμ. Ο.

«Δεν έχουν κανένα νόημα οι περαιτέρω νομικές διεκδικήσεις για το ΘΕΠΑΝ»
«Ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ