Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»

«Ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας»

Στις 13 Ιανουαρίου 2021, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός απαντώντας στο δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου και πρώην δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθη Καϊτετζίδη, για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην Κοιμητήρια), ρώτησε γιατί ο πρώην δήμαρχος δεν εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία ώστε να κατοχυρώσει το ΘΕΠΑΝ υπέρ του δήμου τότε όταν ο πρώην Μητροπολίτης είχε συμφωνήσει σ’ αυτό. Ο κύριος Μανδαλιανός συνέχισε λέγοντας ότι τώρα η Εκκλησία έχει κατοχυρώσει το ΘΕΠΑΝ στο Υποθηκοφυλακείο με τίτλους κυριότητας και πλέον δεν έχει κανένα νόημα η διαμάχη με την Εκκλησία για την κυριότητα του χώρου.

Ο δήμαρχος επανέλαβε επίσης πράγματα που είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση περί της άρνησής του να πληρώσει ο δήμος αναδρομικά ενοίκιο στην Εκκλησία, ενώ κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να δούνε το μηνιαίο ενοίκιο προς την Εκκλησία, για τα κτίρια που έχτισε ο δήμος στο ΘΕΠΑΝ, ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας! Ο δήμαρχος δηλαδή κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να δώσουν στην Εκκλησία δημοτικό ακίνητο που με τις πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις αξίζει 5 εκατομμύρια ευρώ (σίγουρα αξίζει πολύ παραπάνω) και ο δήμος από πάνω να πληρώνει ενοίκιο γι’ αυτό ως επένδυση στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας!

Αυτά είπε ο κύριος δήμαρχος στις 13 Ιανουαρίου 2021 μιλώντας για τίτλους κυριότητας της Εκκλησίας επί του ακινήτου του ΘΕΠΑΝ. Πριν από δέκα ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται ότι ο τίτλος κυριότητας του ΘΕΠΑΝ βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας και από εκεί μπορεί να το πάρει μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και κανένας άλλος, ο τίτλος κυριότητας δηλαδή του ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ