Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤα δίκια του δημάρχου για τη στάση του όσον αφορά το ΔΣ...

Τα δίκια του δημάρχου για τη στάση του όσον αφορά το ΔΣ της ΔΗΚΕΚΕ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, διότι αυτός δεν παραχώρησε στην αντιπολίτευση τη θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης την οποία είχε παραχωρήσει στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του. Η αντιπολίτευση φωνάζει ότι το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΚΕ πήγε πολύ καλά, όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχεται και καμαρώνει γι’ αυτό, κι έτσι δεν θα έπρεπε να αλλάξει ένα σχήμα που πήγε μπροστά τη Δημοτική Επιχείρηση. Η αντιπολίτευση όμως δεν λέει όλη την αλήθεια. Δεν λέει ότι ο κύριος Μανδαλιανός σ’ αυτήν την ιστορία έχει τα δίκια του. Κανένας δεν λέει ότι η αντιπολίτευση του δήμου δημιούργησε προβλήματα σε καλές προτάσεις του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και της διοίκησής του και τελικά τις καταψήφισε ή δεν τις στήριξε.

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την πρόταση του δημάρχου να γίνουν νέες μετρήσεις για τη ρύπανση στο δήμο, επειδή υπάρχουν ήδη μετρήσεις. Κι επειδή υπάρχουν μετρήσεις τι έγινε; Δεν μπορεί ο δήμαρχος να κάνει κι άλλες μετρήσεις για να βεβαιωθεί ότι η ατμόσφαιρα συνεχίζει να μυρίζει; Η αντιπολίτευση δεν στήριξε πεισματικά την προσπάθεια του δημάρχου να πάει την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων παραπέρα. Γίνεται να μη θυμώσει ο δήμαρχος όταν η αντιπολίτευση συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο;

Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την πρόταση του δημάρχου να πληρώνει ο δήμος 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο στο κράτος για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Ο κύριος δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού επέμεναν, στη συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα, ότι ο μόνος τρόπος για να έχει ο δήμος τα συγκεκριμένα γήπεδα ήταν να πληρώσει αυτό το ποσό. Μάλιστα παρουσίασαν το ποσό ως κατόρθωμα, αφού κανονικά το κράτος ζητούσε παραπάνω χρήματα. Η αντιπολίτευση καταψήφισε αυτό που με τόσους κόπους και θυσίες κατάφεραν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Δεν είναι αυτός λόγος για να είναι θυμωμένος ο δήμαρχος με την αντιπολίτευση; Τελικά, μετά απ’ όλα αυτά, το κράτος έδωσε τζάμπα τα γήπεδα στο δήμο.

Η αντιπολίτευση δεν στήριξε τη βούληση του δημάρχου να δίνει ο δήμος ενοίκιο για το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά Κοιμητήρια). Ο δήμαρχος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στην Εκκλησία και ότι ο δήμος πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για το χώρο. Μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 18ης Νοεμβρίου 2021 ο κύριος δήμαρχος παρουσίασε ως κατόρθωμα την καταβολή ενοικίου στην Εκκλησία από εκείνην τη στιγμή και έπειτα γιατί η Εκκλησία ζήτησε ενοίκιο για παρελθόντα έτη και εκείνος αρνήθηκε. Η αντιπολίτευση δεν στήριξε μια τόσο λογική πρόταση του δημάρχου. Δεν είναι λόγος αυτός για να εκνευριστεί ο δήμαρχος με την αντιπολίτευση; Τελικά ο χώρος του ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στην Εκκλησία. Τελικά ο τίτλος ιδιοκτησίας του χώρου βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας και από εκεί μπορεί να την πάρει μόνο ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ