Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτην τελική ευθεία η αποπεράτωση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Στην τελική ευθεία η αποπεράτωση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Στην τελική ευθεία η αποπεράτωση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Το εργοτάξιο του έργου επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

            Την πορεία εξέλιξης των εργασιών κατασκευής του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα από το νέο σχολικό έτος, διαπίστωσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποίησαν στο εργοτάξιο του υπό εκτέλεση έργου, παρουσία του Αντιδημάρχου  Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργου Σταυρίδη και των Αντιδημάρχων Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαρίας Γαβαλά και Αθηνάς Παμπουκίδου.

            Οι εργασίες κατασκευής του πρότυπου αυτού σχολικού συγκροτήματος εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, σηματοδοτώντας την τελική ευθεία για την παράδοση μιας σύγχρονης σε υποδομές σχολικής μονάδας, η οποία  αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί την προσεχή άνοιξη και να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2022, στεγάζοντας το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου.

            Την ικανοποίησή τους για τους ρυθμούς εξέλιξης αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, το οποίο ξεχωρίζει για τη σχεδιαστική του αρτιότητα και την ποιότητα κατασκευής, εξέφρασαν από κοινού ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας πως  πρόκειται για ένα κτίριο στολίδι της δημόσιας εκπαίδευσης, όντας το πρώτο σχολείο που χτίζεται μετά από 15 ολόκληρα  χρόνια σε  μια περιοχή που ο μαθητικός πληθυσμός ξεπερνά τους 18.000 μαθητές.

            Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή του προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η κατασκευή του πρότυπου αυτού σχολικού συγκροτήματος,  ανοίγοντας το δρόμο για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Παράλληλα ζήτησε τη στήριξη του ίδιου και της Περιφέρειας για την ανέγερση του 7ου Γυμνασίου, του 4ου Λυκείου και του ΕΕΕΕΚ στο Δήμο Κορδελιού  Ευόσμου, τα οποία βρίσκονται στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, με τις διαδικασίες να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

            Ο κ. Τζιτζικώστας αναγνώρισε ότι οι ανάγκες σχολικής στέγης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι μεγάλες, ανέφερε ότι το 24ο Δημοτικό Σχολείο είναι το πρώτο σχολείο που χτίζεται στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια και τόνισε πως το νέο σχολικό κτίριο θα είναι ένα πρότυπο σχολείο, υπερσύγχρονο, ένα σχολείο ευρωπαϊκού επιπέδου, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες εκπαίδευσης προς όφελος της πολυπληθούς μαθητικής κοινότητας του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020 και υλοποιείται από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ».

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ