Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΕΥΟΣΜΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ “CLIMATE OF CHANGE”

Άξιος πρεσβευτής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην Ευρώπη αναδεικνύεται το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες ρητορικής “Climate of Change” (στην Αγγλική γλώσσα).
Κλιμάκιο της ομάδας επιχειρηματολογίας, αποτελούμενο από τους μαθητές του σχολείου, Σάββα Διανιηλίδη, Διαμάντω Καφετζή και Παναγιώτη Φανούλη, διακρίθηκε με την παρουσία του στη σπουδαία αυτή ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «End Climate Change, Start Climate of Change» υπό τον συντονισμό του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού WeWorld.

Η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε αποτέλεσμα της νίκης τους στους αντίστοιχους αγώνες σε εθνικό επίπεδο, που υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας κατά το σχολικό έτος 2020-21, ενώ υπεύθυνοι φορείς διοργάνωσης ήταν η Action Aid σε συνεργασία με την επιστημονική Ελληνική Ένωση για την Προώθηση τής Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, ο μαθητής Παναγιώτης Φανούλης με την ομάδα του, της οποίας υπήρξε επικεφαλής, κατάφερε να ξεχωρίσει και να επικρατήσει, αποσπώντας τη νίκη στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου, μετά από δύο προκριματικούς, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό γύρο αγώνων. Η επιβράβευσή του για τη νίκη στη διοργάνωση είναι ένα ταξίδι στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με κοινότητες της Action Aid που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε από τους φιλολόγους καθηγητές του σχολείου κ.κ Ξενίκα Ιωάννη, Πασχαλίδου Μάρθα, Μωυσιάδη Λάζαρο, Ταξιάρχη Αστέριο μετά το πέρας της καθημερινής διδασκαλίας των μαθημάτων τους.
Για ακόμη μια φορά η σχολική κοινότητα του Δήμου μας, μας γεμίζει με περηφάνια και συγκίνηση με τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις της, αναδεικνύοντας τη δυναμική και τις ικανότητες των μαθητών μας, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε μεγάλες και σπουδαίες πανευρωπαϊκές διοργανώσεις “ δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, συγχαίροντας τους μαθητές που διακρίθηκαν, τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου για τη σπουδαία αυτή επιτυχία.
Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι εκπροσωπούν τον τόπο μας με το καλύτερο τρόπο σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε και είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζοντας τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους” επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ