Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στον Εύοσμο

Αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στον Εύοσμο

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου θα φιλοξενήσει στο Πάρκο Μουσών και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πολυμνίας & Ανδρομάχης τη νέα Αγορά Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε Δευτέρα, 12.00-18.00 τη χειμερινή περίοδο (Οκτ-Απρ) και 16.00-21.00 τη θερινή (Μάι-Σεπ), οι καταναλωτές της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται ολόφρεσκα αλλά και μεταποιημένα, πιστοποιημένα, βιολογικά προϊόντα, απευθείας από τους βιοκαλλιεργητές-μέλη της αγοράς.
Οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων, είναι σημαντικές για τους αγρότες, την κοινωνία, τον καταναλωτή και το Περιβάλλον. Αποτελούν ένα σταθερό και ελεγμένο μέσο διάθεσης ασφαλών, πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή, παρέχουν στον πολίτη τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για τον τρόπο παραγωγής της τροφής του μέσω της επικοινωνίας του με τον παραγωγό, διατηρούν τους κοινωνικούς δεσμούς υπαίθρου-πόλης καθώς είναι αγορές με την αρχική έννοια του όρου, όπου αστοί και αγρότες ανταλλάζουν απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες, ενώ παράλληλα προσφέρουν κίνητρα παραμονής των αγροτών στην ύπαιθρο επειδή παρέχουν μία πολύ καλή διέξοδο για τα προϊόντα τους σε αξιοπρεπείς τιμές.
Στην αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων Ευόσμου θα διατίθενται νωπά φρούτα και κηπευτικά εποχής, αυγά, μέλι, ξηροί καρποί, μανιτάρια, αποξηραμένα φρούτα, ελιές, όσπρια, ρύζι καθώς και γαλακτοκομικά, αρτοσκευάσματα, κρασί, αποστάγματα, σάλτσες, χυμοί, ελαιόλαδο, αρτύματα, σαλάτες κ.ά.

Η αγορά του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η πρώτη αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που ιδρύεται από την αρχή σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία. Οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων οργανώνονται και λειτουργούν σύμφωνα με την ΚΥΑ 1978/157498 (ΦΕΚ Β 2710/2-7-2019) από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος αποτελείται από επαγγελματίες αγρότες-βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι διαθέτουν στις αγορές αποκλειστικά πιστοποιημένα προϊόντα δικής τους παραγωγής.  
Οι αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφουν στην κοινωνία μέρος της αγάπης των καταναλωτών, υποστηρίζοντας ευαίσθητες ομάδες πολιτών καθώς και οργανωμένες δομές που παράγουν κοινωνικό έργο, ενώ παράλληλα συνεργάζονται με τους Δήμους που τις φιλοξενούν για τον εφοδιασμό των κοινωνικών παντοπωλείων τους.

Θα χαρούμε αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας στα εγκαίνια της αγοράς παραγωγών βιολογικών προϊόντων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τη Δευτέρα 20/12/2021 στις 14.30, στο Πάρκο Μουσών, στη συμβολή των οδών Πολυμνίας & Ανδρομάχης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ