Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται κύριε δήμαρχε

Η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται κύριε δήμαρχε

Επειδή κάποιοι μίλησαν για πλάτες στο Νέστορα Λαφαζανίδη με το άρθρο «Τι σκέφτηκε ο δήμαρχος και αντικατέστησε το Νέστορα Λαφαζανίδη;», πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα. Το άρθρο δεν ασχολήθηκε καθόλου με το αν ο κύριος Λαφαζανίδης ήταν καλός ή κακός αντιδήμαρχος, χρήσιμος ή άχρηστος. Μπορεί κάποιο άλλο άρθρο να ασκήσει κριτική στον κύριο Λαφαζανίδη και να πει αν τον θεωρεί καλό ή κακό. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου οφείλει να απαντήσει αν άλλαξε τον κύριο Λαφαζανίδη επειδή δεν ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του ενώ τον πλαισίωσε με ειδικούς συνεργάτες πρώην αντιδήμαρχους του Στάθη Λαφαζανίδη. Δεν μπορεί να αλλάζει το Νέστορα Λαφαζανίδη, να δημιουργούνται επί μία εβδομάδα όλα αυτά τα παρατράγουδα που δημιουργήθηκαν στη διοίκηση και ο δήμαρχος να κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα.

Εάν επίσης ο Νέστορας Λαφαζανίδης αντικαταστάθηκε γιατί δεν ανταπεξήλθε στα καθήκοντά του, θα πρέπει ο κύριος δήμαρχος να απαντήσει και για τους υπόλοιπους αντιδημάρχους που αντικαταστάθηκαν. Αντικαταστάθηκαν γιατί δεν ανταπεξήλθαν στα καθήκοντά τους; Δηλαδή, όλοι όσοι παρέμειναν στις αντιδημαρχίες τους ανταπεξήλθαν στα καθήκοντά τους; Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν είχε βγάλει με όλους τους άλλους αντιδημάρχους όσες φωτογραφίες είχε βγάλει με τον κύριο Λαφαζανίδη. Επίσης, στην ιστοσελίδα του δήμου δεν έγιναν για όλες τις άλλες αντιδημαρχίες μαζί όσες δημοσιεύσεις έγιναν μόνο για την αντιδημαρχία του κυρίου Λαφαζανίδη. Αν τελικά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα παρουσίαζε η ιστοσελίδα του δήμου, ας μας το πει ο κύριος δήμαρχος για να μην κάνουμε εικασίες.

Το μεγάλο όμως ζήτημα, το οποίο έθετε το συγκεκριμένο άρθρο, ήταν το γεγονός ότι μια ρήξη του δημάρχου με το Νέστορα Λαφαζανίδη, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στη διοίκηση του δήμου. Το άρθρο δεν λέει αν ήταν καλός ή κακός αντιδήμαρχος ο κύριος Λαφαζανίδης. «Δηλαδή αν δεν ήταν καλός αντιδήμαρχος, δεν έπρεπε να τον αντικαταστήσει ο δήμαρχος επειδή ο κύριος Λαφαζανίδης έχει πίσω του μια ολόκληρη παράταξη;», ήταν ένα ερώτημα που τέθηκε καλοπροαίρετα από αναγνώστη. Να τον αντικαταστήσει αν δεν ήταν ικανός γι’ αυτήν τη θέση, αλλά ο δήμος πρέπει να διοικηθεί.

Δεν γίνεται να συμφωνεί ο δήμαρχος μετά τις εκλογές με τον κύριο Σούλα να συνεργαστούν και επειδή κατόπιν η τροποποίηση του νόμου του δίνει περιθώρια να ασκήσει μόνος του διοίκηση, να ακυρώνει μονομερώς τη συμφωνία με τον τέως δήμαρχο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις γιατί το κάνει. Δεν γίνεται να εκλέγεται δήμαρχος έχοντας τη συνεργασία της παράταξης Λαφαζανίδη και να ακυρώνει de facto εκείνη τη συμφωνία, χωρίς να δώσει εξηγήσεις γιατί το κάνει. Αν θέλει να έρθει σε ρήξη ο κύριος δήμαρχος με την παράταξη Λαφαζανίδη, που είναι η βασική του συνιστώσα, γιατί κάτι δεν γίνεται σωστά, ας το κάνει. Αλλά πρέπει να βρει τις συνεργασίες ώστε να διοικηθεί ο δήμος. Ο δήμος δεν μπορεί να διοικείται από μια μικρή μειοψηφία που δεν έχει ούτε καν την ανοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικούς Συμβουλίου. Δεν γίνεται κύριε δήμαρχε και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ