Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΝα ζει κανείς ή να μη ζει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Να ζει κανείς ή να μη ζει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου το Σαιξπηρικό «να ζει κανείς ή να μη ζει;» παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις καθώς αυτός που αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στα σκοτεινά μονοπάτια του κόσμου και της συνείδησης δεν είναι ο Άμλετ, αλλά ο δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε και πήρε την προηγούμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων και μέχρι σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου δεν έχει ορίσει νέους αντιδημάρχους.

Ο Άμλετ άλλα θέλει να κάνει στη ζωή και άλλα του επιβάλλει το φάντασμα του πατέρα του. Μάλιστα στην αρχή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι γίνεται στο παλάτι. Ο Άμλετ αβέβαιος και διχασμένος αναλαμβάνει έναν ρόλο που δεν ήθελε, αλλά τελικά δεν μπορεί να τον αποποιηθεί. Η κραυγή του «Να ζει κανείς ή να μη ζει;», εκφράζει ακριβώς αυτή του την ταλάντευση.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου όμως δεν χρειάζεται για δήμαρχο τον Άμλετ, γι’ αυτό εξέλεξε τον κύριο Μανδαλιανό. Αλλιώς οι δημότες θα ψήφιζαν τον Άμλετ. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να μένει επί μία εβδομάδα χωρίς αντιδημάρχους εξαιτίας των ταλαντεύσεων του δημάρχου. Κι αν ταλαντεύεται τόσο πολύ και τόσο απροκάλυπτα στον ορισμό αντιδημάρχων, τι κάνει σε σοβαρά ζητήματα του δήμου;

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ