Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕνημερωτική Εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο Δήμο Κορδελιού...

Ενημερωτική Εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

            Τα κρίσιμα και καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, με αιχμή το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, τίθεται στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 10.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

            Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν διεξοδικά οι αιτίες και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον και στα οικοσυστήματα, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ακραία καιρικά φαινόμενα, κ.ά, ενώ θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών του φαινομένου, για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

            Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παράλληλα και ο απολογισμός των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

            Την ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχει και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, θα παρακολουθήσουν μαθητές της Γ΄ τάξης του Α΄ Γυμνασίου Ευόσμου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης σε  live streaming από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 – 10:15Προσέλευση
10:15 – 10:30Χαιρετισμός ΔημάρχουΔήμαρχος,

κ. Κ. Μανδαλιανός

10:30 – 10:45Περιβαλλοντικές Δράσεις Δήμουκα. Β. Καζαντζίδου,

Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος &

Ποιότητας Ζωής

10:45– 11:00Κλιματική ή Πλανητική Αλλαγήκα. Ε. Ιωαννίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία, 2ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας
11:00– 11:15Κλιματική Αλλαγήκα. Β. Ιππέκη,

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης

11:15– 11:30Διάλειμμα
11:30– 12:30Κλιματική ΑλλαγήΚέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου
12.30 – 13.00Ερωτήσεις – Συμπεράσματα

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ