Ολοκληρώθηκε η Δράση Ευαισθητοποίησης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για τη Μείωση των Απορριμμάτων

0
42
TEST

Το ενδιαφέρον των δημοτών συγκέντρωσε το Περίπτερο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης  για τη Μείωση των Απορριμμάτων που λειτούργησε  στην κεντρική πλατεία Ευόσμου, στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποίησαν μαθητές/τριες της Δ΄τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, το πρωί της Πέμπτης  25 Νοεμβρίου.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Απορριμμάτων (EWWR), της  μεγαλύτερης εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των αποβλήτων στην Ευρώπη.

Οι διερχόμενοι πολίτες ενημερώθηκαν από τους μαθητές/τριες σχετικά με τους τρόπους μείωσης των απορριμμάτων, παρακολούθησαν  βίντεο με οδηγίες για σωστή ανακύκλωση, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που αφορά στις καθημερινές τους συνήθειες διαχείρισης των απορριμμάτων και έλαβαν συμβολικά  δώρα φτιαγμένα από τους μαθητές/τριες με ανακυκλώσιμα  και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. 
Συμβολικά δώρα χάρισαν οι μαθητές/τριες και στον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό καθώς και και στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  Χρήστο Δεμερτζή, οι οποίοι με τη σειρά τους προσέφεραν στα παιδιά υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων.
Η προσπάθεια για τη μείωση των απορριμμάτων  συνεχίζεται. Κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ας βοηθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον.
Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου