Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Δεν δίνουμε ελπίδα και όραμα στον τόπο με αυτόν τον προϋπολογισμό»

«Δεν δίνουμε ελπίδα και όραμα στον τόπο με αυτόν τον προϋπολογισμό»

Την παρακάτω τοποθέτηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του προϋπολογισμού του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το έτος 2022:

«Είθισται να ονομάζουμε τους προϋπολογισμούς αναπτυξιακούς και κοινωνικούς. Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε κοινωνικός. Μέσα από αυτόν τον προϋπολογισμό δεν γίνονται ούτε επενδύσεις, ώστε να είναι αυτοτελής ο δήμος μας και να μην κρέμεται για τη λειτουργία του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν βλέπουμε επίσης να είναι κοινωνικός αυτός ο προϋπολογισμός. Δεν βλέπουμε έργα, δεν δίνουμε ελπίδα και όραμα στον τόπο με αυτόν τον προϋπολογισμό.

Δυστυχώς νομίζω ότι η διαδικασία της ψήφισης του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος όσο πάει παραπαίει, γίνεται μια διαδικασία τυπική στην οποία δεν αναλύετε τους κωδικούς, δεν αναλύετε δηλαδή που αναφέρεται ο κάθε κωδικός. Ο προϋπολογισμός πρέπει να αναλύεται περισσότερο για να μπορούν να τον παρακολουθούν οι πολίτες, να ξέρουνε τι έγινε, τι έργα έχετε προβλέψει να κάνετε, τι παροχές έχετε προβλέψει να δώσετε στους κατοίκους του δήμου, ώστε να μπορούν να ελέγξουν στο τέλος της χρονιάς εάν κάνατε αυτά που τάξατε, εάν δηλαδή ήσασταν σωστοί απέναντι στους πολίτες και υλοποιήσατε αυτά που προβλέψατε στον προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός αυτός θα ψηφιστεί, αφού μπορεί να περάσει με πολύ λίγες ψήφους βάσει της νομοθεσίας, αλλά είναι ένας προϋπολογισμός που δεν μας εκφράζει».

Τα. Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ