Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ τοποθέτηση του Θεόδωρου Μπαλτά για το Τεχνικό Πρόγραμμα Κορδελιού Ευόσμου

Η τοποθέτηση του Θεόδωρου Μπαλτά για το Τεχνικό Πρόγραμμα Κορδελιού Ευόσμου

Την παρακάτω τοποθέτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έκανε ο Θεόδωρος Μπαλτάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2021:

  • Να μην αποτελεί τυπική διαδικασία μακριά από τους δημότες η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά να υπάρχουν πρωτοβουλίες τέτοιες που οι πολίτες να συμμετέχουν ως άτομα και ως γειτονιές με προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες όπως τις βιώνουν στη καθημερινότητά τους.
  • Χαιρετίζουμε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα των πάρκων Σμύρνης στο Κορδελιό και του πάρκου της περιοχής Ελπίδας, πάρκων που επανειλημμένως για χρόνια είχαμε επισημάνει την ανάγκη ανάπλασής τους. Ειδικά για το πάρκο ελπίδας νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς το προτείνω εδώ και χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο και μόλις τώρα συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων. Ελπίζω να μη …σκαλώσει και να υλοποιηθεί γρήγορα η εν λόγω ανάπλαση , όπως και αυτή του πάρκου Σμύρνης στο Κορδελιό.
  • Η αξία του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ενός προγράμματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις αναπλάσεις που γίνονται ακόμα και σήμερα και στις παρεμβάσεις στην εικόνα των σχολείων.
  • Ελάχιστη απορρόφηση από το Πράσινο Ταμείο, ενώ μπορούσε ο δήμος να εντάξει έργα αναγκαία (αναπλάσεις-πρασίνισμα-πάρκα)
  • Πρόταση για παρέμβαση σε πολλά προαύλια σχολείων-ειδικά των νηπιαγωγείων που αρμόζουν με την παιδαγωγική αποστολή αυτών και τις ανάγκες των νηπίων.
  • Πεζοδρόμια. Εκτεταμένη ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων και όχι μόνο ασφαλτοστρώσεις αν θέλουμε να είμαστε ένας σύγχρονος δήμος που σέβεται τους πεζούς αλλά και που επιθυμεί να έχει καλαίσθητα πεζοδρόμια και δρόμους με δέντρα και λουλούδια όπου είναι δυνατόν και προπαντός αυτά να είναι προσπελάσιμα, να μπορούν να …περπατηθούν! Προσβάσιμα τόσο στους συμπολίτες/ισσες ΑμεΑ , αλλά και σε όλους τους δημότες. Είναι χαρακτηριστικό ότι γονείς πχ αδυνατούν να βγουν με το μωρό τους σε καροτσάκι , καθώς είτε δεν υπάρχουν τα κατάλληλα πεζοδρόμια είτε δεν υπάρχουν καθόλου!
  • Αντιπλημμυρικά έργα-όμβρια ύδατα-σχεδιασμός των ασφαλτροστρώσεων και των αναγκαίων υποδομών και όχι κάθε τόσο “ράβε -ξήλωνε”
  • Διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου παραμένει …πρόταση. Επιτέλους να υλοποιηθεί και να έχουν δρόμο μεγάλο οι περιοχές Μπαριώτη και Κάτω Ηλιούπολη και όχι αντί δρόμο , τον φράχτη του στρατοπέδου Παπακυριαζή.

Τελικά το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κάποια αναγκαία έργα αλλά υπολείπεται κατά πολύ από το να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στο μέγεθος του δήμου, ενός  δήμου που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ