Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤις πιεστικές ημερομηνίες να τις σκεφτόταν ο πρόεδρος εγκαίρως

Τις πιεστικές ημερομηνίες να τις σκεφτόταν ο πρόεδρος εγκαίρως

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, αλλά και άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου, έκαναν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021, φιλότιμη προσπάθεια αφενός να ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης του δήμου για τα δημοτικά τέλη και αφετέρου να μην διακοπεί η συνεδρίαση, κραδαίνοντας την πίεση του χρόνου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Την πίεση του χρόνου ο πρόεδρος και η διοίκησή του τη θυμούνται πάντα την τελευταία στιγμή και μάλιστα τη θυμούνται ως μοχλό πίεσης στην αντιπολίτευση, προκειμένου να ψηφίσει ή τουλάχιστον να τα ανεχτεί πράγματα με τα οποία δεν συμφωνεί.

Πριν προβάλει ως επιχείρημα ο πρόεδρος την πίεση του χρόνου, προσπάθησε να πείσει την αντιπολίτευση ότι δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση για τα δημοτικά τέλη γιατί θα έπρεπε να την είχε ήδη καταθέσει και να είχε περάσει από την Οικονομική Υπηρεσία, προκειμένου εκείνη να εκφράσει άποψη εάν η πρόταση είναι υλοποιήσιμη. Στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν και να διευκολύνουν. Δηλαδή, σε τι να βοηθήσουν και να διευκολύνουν; Να βοηθήσουν να ψηφιστεί η πρόταση της διοίκησης ενώ διαφωνούν, επειδή ο πρόεδρος επικαλούνταν την πίεση του χρόνου; Ας σκεφτόταν ο πρόεδρος εγκαίρως τις πιεστικές ημερομηνίες και ας εισήγαγε προς συζήτηση τα δημοτικά τέλη δυο εβδομάδες πριν.

Η εικόνα που παρουσίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, για άλλη μια φορά, ήταν τραγική με έναν πρόεδρο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να θέσει προς ψήφιση μόνο την πρόταση της διοίκησης γιατί οι άλλες προτάσεις δεν πέρασαν από την Οικονομική Υπηρεσία, δημιουργώντας διαπληκτισμούς και εντάσεις. Έφτασε ο πρόεδρος να επικαλεστεί το γεγονός ότι δεν πληρώνεται από τον δήμο αλλά από την εργασία του, χωρίς κανένας να καταλάβει τι σόι επιχείρημα ήταν αυτό. Όλα όσα έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν με την απουσία του δημάρχου ο οποίος αποχώρησε νωρίς. Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, αφού πρώτα συναντηθούν σήμερα οι επικεφαλής των παρατάξεων για να συνεννοηθούν για τα δημοτικά τέλη.

Κιμ. Ο.

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ