Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤην προσωπική τους περιουσία θα τη διαχειρίζονταν όπως διαχειρίστηκαν το ΘΕΠΑΝ;

Την προσωπική τους περιουσία θα τη διαχειρίζονταν όπως διαχειρίστηκαν το ΘΕΠΑΝ;

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τον τρόπο που η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσπάθησε να απεμπολήσει τα δικαιώματα του δήμου πάνω στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (πρώην κοιμητήρια) και να το δώσει στην Εκκλησία χωρίς να ασκήσει ένδικα μέσα, το ερώτημα που τίθεται προς τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης είναι εάν θα διαχειρίζονταν την προσωπική τους περιουσία όπως διαχειρίστηκαν το ΘΕΠΑΝ.

Το ΘΕΠΑΝ διαμορφώθηκε με χρήματα του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, όπως με χρήματα του πρώην δήμου χτίστηκαν και τα κτίρια μέσα σε αυτό. Εάν το οικόπεδο ήταν της Εκκλησίας, τότε γιατί δεν σταμάτησε τον δήμο όταν αυτός επί τέσσερα χρόνια έκανε εργασίες και έχτιζε μέσα σ’ αυτό; Από που και ως που είναι της Εκκλησίας επειδή πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πήγε σε έναν συμβολαιογράφο και δήλωσε το ακίνητο ως ιδιοκτησία του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χωρίς να κατέχει τίτλο ιδιοκτησίας; Και αν δήλωνε ότι και ο Λευκός Πύργος ανήκει στον Ιερό Ναό, θα του τον έδιναν;

Είναι σίγουρο πως η διοίκηση του δήμου δεν προσπάθησε να μιλήσει με την Εκκλησία για το θέμα του ΘΕΠΑΝ και να βρει λύση. Είναι σίγουρο πως η Εκκλησία δεν θα ήθελε να ακούγονται και να γράφονται, όσα ακούγονται και όσα γράφονται. Εάν όμως, πράγμα που δεν το πιστεύουμε, η Εκκλησία πιέσει τους δημοτικούς συμβούλους για να της παραχωρήσουν το ΘΕΠΑΝ, οι δημοτικοί σύμβουλοι ας σκεφτούν αν την προσωπική τους περιουσία θα τη χάριζαν επειδή θα την ζητούσε η εκκλησία, ας αναρωτηθούν επίσης αν οι ιερείς θα χάριζαν την προσωπική τους περιουσία επειδή θα τη ζητούσε η Εκκλησία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκλεγεί και για να περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία. Η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να χαρίζεται σε κανέναν. Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου, βάσει της οποίας η διοίκηση ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στην Εκκλησία, δεν έλεγε ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσει ο δήμος το ακίνητο στα δικαστήρια. Έλεγε ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες, άρα υπάρχουν. Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι καλυμμένοι απέναντι στο νόμο, γιατί ψήφισαν να παραδώσουν δημοτική περιουσία, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να την κερδίσουν στα δικαστήρια. Οι δημοτικοί αυτοί σύμβουλοι είναι υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για τη στάση τους στο θέμα του ΘΕΠΑΝ.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ