Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑιμοδοσία στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου

Αιμοδοσία στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ Α’ ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Με αίσθημα ευθύνης, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου συνεχίζει τις πολυήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.
Σε μια περίοδο που τα αποθέματα σε αίμα μειώνονται δραματικά εξ΄ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Παπανικολάου» από το Σάββατο 27/11 έως την Κυριακή 5/12 στο Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34 & Κολοκοτρώνη), το οποίο για λίγες ημέρες θα μετατραπεί σε κέντρο αιμοδοσίας, επαναλαμβάνοντας για τέταρτη φορά την πρωτοβουλία που αγκαλιάζεται με συγκινητική ανταπόκριση από τους δημότες μας εθελοντές αιμοδότες.

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας άλλωστε ήταν εκείνη που έδωσε το έναυσμα για την πρόταση του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, καθιέρωσης του θεσμού με δύο αιμοδοσίες το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο.
«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και αποτελεί πράξη ύψιστης αλληλεγγύης. Η ανάγκη για αίμα είναι αέναη», τόνισε ο κ. Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις προηγούμενες δράσεις ήταν συγκινητική και καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, για να μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει».
Σημειώνεται ότι αίμα στη συγκεκριμένη αιμοδοσία μπορούν να δώσουν είτε όσοι επιθυμούν απλά να αιμοδοτήσουν, είτε όσοι θέλουν να αιμοδοτήσουν για συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο το οποίο βρίσκεται σε άμεση ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, είτε για πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, είτε για να το καταθέσουν στην τράπεζα αίματος στην οποία ανήκουν ως εθελοντές αιμοδότες.  
Οι αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, όπως και ότι σε όλες τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.

Ωράρια αιμοληψιών

Δευτέρα έως Παρασκευή:  12:00  –  19.00
Σάββατο – Κυριακή:          08:30  –  14:00
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310769624  –  2310757377

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ