Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑπογοητευτικές απουσίες από την τελετή έναρξης και ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου

Απογοητευτικές απουσίες από την τελετή έναρξης και ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου

Η αίθουσα του θεάτρου είναι χωρητικότητας 350 θεατών

Από την τελετή έναρξης και ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έλλειπαν πολλοί. Οι απουσίες όμως που προκαλούσαν λύπη, απογοήτευση και «έβγαζαν μάτι» ήταν αυτές των πολιτιστικών συλλόγων. Μόνο τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου έστειλαν εκπροσώπους τους, ενώ είχαν προσκληθεί όλοι.

Είναι να απορεί κανείς με τέτοιου είδους απουσίες από την τελετή έναρξης και ονοματοδοσίας του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης». Είναι να απορεί κανείς με ποιο σκεπτικό δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων, των συλλόγων, δηλαδή, που λειτουργούν για την προβολή και προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού, των συλλόγων που ζητάνε από το δήμο τη χρήση αιθουσών για την προβολή και προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού, των συλλόγων που ακόμα και μέσα στην πανδημία ζητάνε χώρους από το δήμο προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους στο όνομα του πολιτισμού και της παράδοσης, των συλλόγων που πιθανότατα θα ζητήσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Ήταν πολύ λυπηρή, πολύ απογοητευτική και ανεξήγητη η απουσία εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων από την τελετή έναρξης και ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου Μίκης Θεοδωράκης. Προκαλεί θυμηδία η διοργάνωση ετήσιων εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων για την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού, στις οποίες έχουν την απαίτηση να είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι του δήμου, και ταυτόχρονα η τόσο ηχηρή απουσία τους ουσιαστικά από τα εγκαίνια ενός τέτοιου στολιδιού του πολιτισμού, γιατί είναι πραγματικό στολίδι το Πολυλειτουργικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του δήμου και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ