Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΟμόφωνα υπέρ του εμβολιασμού το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών

Ομόφωνα υπέρ του εμβολιασμού το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών

Εμβολιασμός: «Ευκαιρία ανάσχεσης

ενός τραγικού εφιάλτη…»

♦ Ομόφωνα υπέρ του εμβολιασμού το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών ♦ Με κατά πλειοψηφία ανακοίνωση απευθύνει κάλεσμα καθολικού εμβολιασμού

Ομόφωνα υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών, παροτρύνοντας όλες τις δημότισσες και τους δημότες να κινηθούν με μέγιστη ταχύτητα στον εμβολιασμό.

Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την έκδοση ανακοίνωσης, την οποία υπογράφουν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ως επικεφαλής της διοικούσας παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», ο Ηλίας Ζάχαρης («Κοινωνική Συνεργασία») και Λάζαρος Ωραιόπουλος («Άλμα στο Μέλλον»).

Οι τρεις δημοτικές παρατάξεις καλούν άπαντες «να σκεφτούμε με τη λογική και να αποβάλουμε τις φοβίες μας, αντιμετωπίζοντας τον εμβολιασμό ως ευκαιρία ανάσχεσης ενός τραγικού εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές μας» και απευθύνουν κάλεσμα «για να υπερασπιστούμε, να στηρίξουμε και να διαδώσουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού. Να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους ζωή άλλα και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

«Η κοινωνία μας βρίσκεται σε μάχη με το χρόνο. Η υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση των τριών δημοτικών παρατάξεων αναφέρει τα εξής:

«Η πανδημία είναι εδώ και μας δείχνει κάθε μέρα το σκληρό της πρόσωπο. Το νέο κύμα της που πλήττει τη χώρα μας βρίσκεται εκτός ελέγχου και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται θλιβερά νούμερα. Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, χιλιάδες νοσούν, χιλιάδες συσσωρεύονται στα νοσοκομεία, εκατοντάδες είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ στις εφημερίες διαδραματίζονται σκηνές πολέμου. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης μας είναι τραγική.

»Οι οικονομικές συνέπειες είναι καταστροφικές, ενώ η κάθε είδους καραντίνα, το κάθε περιοριστικό μέτρο, αποδιοργανώνει την κοινωνία και πλήττει τις επιχειρήσεις. Αυτό το παρατεταμένο βασανιστήριο πρέπει να έχει ένα τέλος. Η ζωή πρέπει να ξαναγυρίσει.

»Όπως σε κάθε περίπτωση τραγικών για την ανθρωπότητα ασθενειών, έτσι και σήμερα ο μόνος σίγουρος δρόμος είναι αυτός του εμβολιασμού. Έτσι νικήθηκαν η ευλογιά, η πολιομυελίτιδα, η διφθερίτιδα και άλλες αρρώστιες, έτσι θα νικηθεί και ο

COVID-19. Τα εμβόλια που χορηγούνται στη χώρα μας είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είναι δημόσια αγαθά που μπορούν να μας προστατεύσουν.

»Το κρίσιμο για όλους είναι να βάλουμε μπροστά τη λογική. Να μετρήσουμε τις συνέπειες που έχει στη ζωή μας η πανδημία και οι ασφυκτικοί
περιορισμοί που προκαλεί. 

»Να αναλογιστούμε αυτά που χάσαμε ως άτομα και ως κοινωνία. Την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, τη συναναστροφή, τα έσοδα του νοικοκυριού, τους τζίρους
της επιχείρησης, τις χαμένες θέσεις εργασίας. Να σκεφτούμε με τη λογική και να αποβάλουμε τις φοβίες μας. Να αντιμετωπίσουμε τον εμβολιασμό ως ευκαιρία ανάσχεσης ενός τραγικού εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές μας. Να υψώσουμε τείχος ανοσίας απέναντι σε έναν ύπουλο ιό που διέλυσε τη ζωή μας.

»Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών δεν μένει απλός θεατής.
Πράττει το αυτονόητο και απευθύνει κάλεσμα για να υπερασπιστούμε, να στηρίξουμε και να διαδώσουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού. Να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, πρώτα από όλα για τη δική τους ζωή άλλα και ως πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

»Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να σκεφτούν με τη λογική και να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα για τον εμβολιασμό.

»Συμπολίτες και συμπολίτισσες πρέπει να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και να εμβολιαστούμε όλοι. Η κοινωνία μας βρίσκεται σε μάχη με το χρόνο. Η υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε.

»Όσοι δεν εμβολιαστήκατε, προχωρήστε άμεσα τη διαδικασία για την πρώτη δόση του εμβολίου και για την τρίτη αναμνηστική δόση όσοι εμβολιαστήκατε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

»Είναι χρέος όλων μας να τελειώνουμε με τον εφιάλτη.

»ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ…».

Δελτίο τύπου του δήμου Νεάπολης Συκεών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ