Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την οδό Αντώνη Τρίτση στον Εύοσμο

Άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την οδό Αντώνη Τρίτση στον Εύοσμο

Η οδός Αντώνη Τρίτση στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου είναι η οδός που στη μία πλευρά της, δίπλα στην περιφερειακή οδό, έχει την περιπατητική ζώνη, στην οποία καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες κάτοικοι. Στην απέναντι πλευρά της οδού αναπτύχθηκε μια νέα αγορά κυρίως με καταστήματα εστίασης. Το κομμάτι, στο οποίο αναπτύχθηκε αυτή η νέα αγορά από την πεζογέφυρα της οδού Ολυμπιάδος μέχρι τον κόμβο της Μακρυγιάννη, έχει μετατραπεί σε μια κοσμοπολίτικη περιοχή που λάμπει το βράδυ αντί να είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, όπως είναι βυθισμένο στο σκοτάδι το κομμάτι από την πεζογέφυρα της Ολυμπιάδος μέχρι τον κόμβο της Μαιάνδρου.

Η αγορά που έχει αναπτυχθεί στο σημείο πρέπει να στηριχτεί από το δήμο για να επιβιώσει και να εξελιχθεί. Η ανάπτυξη της Τρίτση θα παρασύρει και τις μεγάλες κάθετες σ’ αυτήν οδούς (Ολυμπιάδος, Εθνικής Αντιστάσεως, Ιθάκης, Σμύρνης και Νυμφαίου). Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να στηρίξει αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά με άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και μέχρι τη λήξη της θητείας της διοίκησης του δήμου.

Ο δήμος πρέπει να επισπεύσει το φωτισμό της οδού, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο δήμαρχος στην τελευταία συνέντευξή του στην «Αγκίδα». Για το πρόβλημα με τη στάθμευση, που αντιμετωπίζει η οδός, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη διαμόρφωση και φωταγώγηση της οδού Ακαδήμου, η οποία βρίσκεται από την άλλη πλευρά της περιφερειακής οδού, στην οποία μπορούν να δημιουργηθούν πολλές θέσεις στάθμευσης που θα αποσυμφορήσουν την Τρίτση. Όσοι σταθμεύουν στην Ακαδήμου μπορούν εύκολα να περάσουν στην Τρίτση από την πεζογέφυρα της Ολυμπιάδος και τον κόμβο της Μακρυγιάννη. Η  απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από την απόσταση του Αγάλματος Βενιζέλου μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους.

Ο δήμος όμως μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να συνεννοηθεί άμεσα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργία νέας πεζογέφυρας, που να συνδέει τη Νέα Πολιτεία με την περιοχή άνωθεν της Περιφερειακής οδού, ανάμεσα στην πεζογέφυρα της Ολυμπιάδος και τον κόμβο της Μακρυγιάννη. Στις ήδη υπάρχουσες πεζογέφυρες πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα οι ανελκυστήρες.

Οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα βοηθήσουν μόνο στην ανάπτυξη της Τρίτση και των κάθετων σ’ αυτήν οδούς στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, αλλά θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της Ακαδήμου και της περιοχής άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η διοίκηση του δήμου θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε παρεμβάσεις. Η οδός Αντώνη Τρίτση έχει γίνει πόλος έλξης κατοίκων από άλλες περιοχές και πρέπει να βοηθηθεί για να αναπτυχθεί.

Σ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ