Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠώς θα συμμετάσχει ο δήμος στον περιορισμό της πανδημίας;

Πώς θα συμμετάσχει ο δήμος στον περιορισμό της πανδημίας;

Ενώ η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, ενώ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επικρατεί το αδιαχώρητο από περιστατικά covid-19, ενώ καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς, ενώ χθες ουσιαστικά ανακοινώθηκε μερικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα, και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει η οικονομία και η κοινωνία, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ξαναδούμε ένα lockdown, τίθεται επιτακτικά το ερώτημα για τον τρόπο με τον οποίον θα συμμετάσχει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου στον περιορισμό της πανδημίας.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου παρά τις πιέσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε δράσεις για τον περιορισμό της πανδημίας, αρνείται να κάνει ακόμα και μια απλή καμπάνια για τους εμβολιασμούς κατά του covid-19. Το θέμα της καμπάνιας για τους εμβολιασμούς τέθηκε επιτακτικά από τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Ανδρεάδη, ο οποίος είναι ιατρός παθολόγος, Λεωνίδα Ναθαναηλίδη και από τον ίδιο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καμαρινό. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε έκκληση στη διοίκηση, αλλά η έκκλησή του ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Αλήθεια, η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν νομίζει ότι έχει καμιά ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τις λίγες σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις ημιαπασχόλησης ρίχνει όλη την ευθύνη στο κράτος και ας μην έχει βγάλει τσιμουδιά η ίδια για την υποχρηματοδότηση του δήμου από το κονδύλι για τον covid-19. Για τα σχολεία με τις υπόγειες αίθουσες ρίχνει την ευθύνη στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, μέχρι και στους διευθυντές των σχολείων και στο διδακτικό προσωπικό. Για το ότι η διοίκηση δεν κάνει μια απλή καμπάνια για τους εμβολιασμούς με μπροστάρη τον δήμαρχο και ιατρό παθολόγο ποιος φταίει; Για πιο λόγο η διοίκηση αποφεύγει να βάλει ένα λιθαράκι στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού; Υπάρχει κάποια απάντηση σ’ αυτό;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ