Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμος Παύλου Μελά απομακρύνει πυλώνες υψηλής τάσης και ο δήμος Κορδελιού...

Ο δήμος Παύλου Μελά απομακρύνει πυλώνες υψηλής τάσης και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αγρόν αγοράζει

Στο δήμο Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην Πολίχνη ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, η αποξήλωση 11 πυλώνων – εναέριων γραμμών ρεύματος. Οι εργασίες θα κρατήσουν πέντε ημέρες, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο θα αποξηλωθούν άλλοι τρεις πυλώνες. Η υπογειοποίηση των συγκεκριμένων γραμμών είχε γίνει με αίτημα της Δημοτικής Αρχής από το 2018, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αφού είναι γνωστό πως υπάρχουν κίνδυνοι για τον ανθρώπινο οργανισμό από την υψηλή τάση.

Στον Εύοσμο, κοντά στα όρια με το Κορδελιό, οι πυλώνες υψηλής τάσης ρεύματος δεσπόζουν περήφανοι. Περνούν δίπλα από έξι σχολεία, δίπλα από κατοικίες που κατοικούν χιλιάδες συμπολίτες μας, πάνω ακριβώς από κατοικίες, πάνω από το πάρκο της Μουσών. Πρόσφατα τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής κάτω ακριβώς από την υψηλή τάση. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου από την εποχή του πρώην δήμου Ευόσμου, όλο ασχολείται με το θέμα, όλο φτάνει κοντά στη λύση του και όλο τίποτα δεν κάνει.

Οι άνθρωποι, που αγόρασαν κατοικίες στη συγκεκριμένη περιοχή, άκουγαν για υπογειοποίηση των γραμμών πριν από το 2000 και γι’ αυτό αγόρασαν εκεί σπίτια για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Από τότε πέρασε μια ολόκληρη ζωή και τίποτα δεν έγινε. Είναι απορίας άξιο τι θα κάνει η σημερινή διοίκηση του δήμου, αν και δεν μπορεί κανένας να είναι πολύ αισιόδοξος μιας και η συμπεριφορά της στο θέμα της δυσοσμίας δεν φανερώνει καμία πρόθεση έστω να προσπαθήσει να λύσει περιβαλλοντικά προβλήματα. Ίσως και για την υπογειοποίηση των γραμμών της υψηλής τάσης του ρεύματος να θέλει πρώτα ο δήμαρχος μετρήσεις από το ΠΑΚΟΕ!!

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ