Η διοίκηση Μανδαλιανού παραμένει ενωμένη μετά τα μισά της θητείας της

0
9
TEST

Η παράταξη Μανδαλιανού είναι η μοναδική διοίκηση από τη δημιουργία του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η οποία στο μέσο της θητείας της δεν αντιμετωπίζει αποχωρήσεις και διάσπαση. Και στις δύο προηγούμενες διοικήσεις, κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είχαν «αρχίσει τα όργανα», είχαν αρχίσει σφοδρές εσωτερικές συγκρούσεις, οι οποίες δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του δήμου.

Θα πει κάποιος πως η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η διοίκηση Μανδαλιανού, εξαιτίας του εκλογικού νόμου, είναι ολιγομελής κι έτσι υπάρχει μία καρέκλα για όλους, πράγμα που δεν συνέβαινε στις προηγούμενες διοικήσεις στις οποίες άρχιζαν οι διαφωνίες, ω του θαύματος, την περίοδο την ενδιάμεσων δημαιρεσιών, την περίοδο δηλαδή της διανομής των καρεκλών.

Υπάρχει όμως κι ένα στοιχείο ακόμα, το οποίο δεν υπήρχε στις θητείες των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εκτός του ότι η διοίκηση Μανδαλιανού είναι συμπαγής, όλες οι φήμες και οι διαδόσεις για την αντιπολίτευση μιλούν για διασπάσεις και για προσπάθεια δημιουργίας νέων συμμαχιών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που φιλοδοξούν να βρίσκονται στη θέση του υποψηφίου δημάρχου.

Ένα ακόμα στοιχείο όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η παράταξη Μανδαλιανού φαίνεται πως μένει συμπαγής όχι εξαιτίας του ότι για όλους υπάρχει μία θέση, αλλά και εξαιτίας του ότι τελικά άλλοι θυσιάζουν το «εγώ» τους προς το συμφέρον της παράταξης και άλλοι καταλαβαίνουν πως έξω από το πλαίσιο της παράταξης δεν μπορούν να πάνε πουθενά και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Τέλος, κατά τις προηγούμενες δύο θητείες ακούγονταν πολύ συγκεκριμένα ονόματα από την αντιπολίτευση που θα διεκδικούσαν το δημαρχιακό θώκο. Στη θητεία που διανύουμε τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων από την αντιπολίτευση κάνουν παρέλαση και μάλιστα άρχισαν να ακούγονται από την αρχή της τετραετίας, δείχνοντας ότι ορισμένοι χαράσσουν αυτόνομη πορεία σε σχέση με τις παρατάξεις τους.

Το γεγονός είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της διοίκησης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες δύο θητείες διοικήσεων στον ενιαίο δήμο, είτε θέλει να το δει κάποιος είτε δεν θέλει να το δει. Οι προηγούμενες δύο διοικήσεις έχασαν τις εκλογές εξαιτίας των διασπάσεων και των εσωτερικών συγκρούσεων, πράγματα που δεν συμβαίνουν στο εσωτερικό αυτής της διοίκησης, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Χ.Κ.