Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Να συζητηθούν ξανά τα μέτρα που αφορούν την εστίαση γιατί θα βουλιάξουμε»

«Να συζητηθούν ξανά τα μέτρα που αφορούν την εστίαση γιατί θα βουλιάξουμε»

Για τη σημερινή 24ωρη κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης, που κατέβασαν «ρολά» σε όλη την επικράτεια, μίλησε στην «Αγκίδα ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, Βλάσσης Νικολαΐδης.

Αγκίδα: Συμμετείχαν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης του δήμου μας στη σημερινή κινητοποίηση;

Βλάσσης Νικολαΐδης: Υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Συμμετείχαν και οι καφετέριες και τα οβελιστήρια και τα μπουγατσατζίδικα. Ήταν μια καλή κίνηση γιατί ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Αγκίδα: Αυτό που φωνάζουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι ότι ο τζίρος τους έχει πέσει σε τραγικά επίπεδα με τα νέα μέτρα. Μιλάνε για πτώση μέχρι και 80%.

Βλάσσης Νικολαΐδης: Μπορώ να σας μιλήσω από προσωπική εμπειρία γιατί το κατάστημά μου έχει και τραπεζοκαθίσματα. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν να χρειάζονται οι ανεμβολίαστοι rapid test για τον εξωτερικό χώρο είχα μείωση 30%. Είναι λογικό. Οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα άντε δύο rapid test την εβδομάδα για τη δουλειά τους. Δεν θα πάνε να κάνουν rapid test για να πάνε στην καφετέρια, σε γυράδικο ή σε ταβέρνα που χρειάζεται rapid test 48ωρου για τους εξωτερικούς χώρους. Εάν μάλιστα κλιμακωθούν τα μέτρα και δεν μπορούν να πάνε οι ανεμβολίαστοι ούτε σε εξωτερικό χώρο εστίασης ακόμα κι αν έχουν rapid test, τότε η εστίαση θα καταστραφεί εντελώς.

Αγκίδα: Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούνε να στοιβάζονται οι ανεμβολίαστοι χωρίς rapid test αλλά δεν μπορούν να κάθονται ανθρώπινα στα καταστήματα της εστίασης, στα οποία τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Βλάσσης Νικολαΐδης: Έτσι ακριβώς. Στα καταστήματα της εστίασης τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι επαγγελματίες από την πρώτη στιγμή τηρούνε αυστηρά όλα τα μέτρα, τον αριθμό των πελατών, την απόσταση των τραπεζιών, τα πάντα. Εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα και για να περιοριστεί η πανδημία και για να μην υπάρξει περίπτωση να ξανακλείσουμε τα καταστήματά μας, όπως έγινε στα προηγούμενα lockdown.

Αγκίδα: Αισθάνεστε ότι αυτά τα μέτρα είναι τιμωρητικά για την εστίαση;

Βλάσσης Νικολαΐδης: Εννοείται. Αισθανόμαστε ότι τιμωρούμαστε με αυτόν τον τρόπο.

Αγκίδα: Οι επαγγελματίες της εστίασης με τους οποίους μιλάτε, δίνουν την ίδια εικόνα με εσάς για την πτώση του τζίρου τους;

Βλάσσης Νικολαΐδης: Ναι. Πτώση του τζίρου 30% και παραπάνω.

Αγκίδα: Πιστεύετε ότι μετά τη σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση οι αρμόδιοι θα επανεξετάσουν τα μέτρα που αφορούν την εστίαση;

Βλάσσης Νικολαΐδης: Θεωρώ ότι πρέπει να ξανασυζητηθούν όλα. Να ξαναπέσουν στο τραπέζι και να συζητηθούν απ’ την αρχή, γιατί θα πεθάνουμε από την πείνα, θα βουλιάξουμε. Θα βουλιάξουν οι επαγγελματίες, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, είτε είναι εστίαση είτε είναι εμπορικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ