Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤελετή Ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τελετή Ονοματοδοσίας του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τελετή  έναρξης και Ονοματοδοσίας Πολυλειτουργικού Κέντρου
Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
σε “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης”

Με την τελετή ονοματοδοσίας του νέου Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” ανοίγει το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ώρα 20.00  τις πύλες της στο κοινό η νέα στέγη Πολιτισμού, που δεσπόζει στην ιστορική οδική αρτηρία της πόλης, την οδό Μοναστηρίου (Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου).
Στο πλαίσιο της τελετής ονοματοδοσίας του κτιρίου, το οποίο ύστερα από την 305/2021 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου θα φέρει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, “ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης στο κολοσσιαίο έργο και την προσωπικότητά του”, θα παρουσιαστεί η ιστορία του κτιρίου καθώς και το εναρκτήριο πρόγραμμα των παραστάσεων και των εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει το προσεχές διάστημα  η νέα θεατρική σκηνή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο δημιουργό, υπό τη μουσική επιμέλεια του συνθέτη, μαέστρου και σολίστ Μιχάλη Χατζηαναστασίου και τη συνοδεία του τραγουδιστή Κώστα Μικέλη.
“Ένα εμβληματικό κτίριο που συνιστά επένδυση για τον πολιτισμό και τα γράμματα όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη, ανοίγει τις πύλες του στο κοινό σε μια ιστορική συγκυρία που έρχεται να αποδώσει στο ελάχιστο την ευγνωμοσύνη όλων μας για τον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, που ανέδειξε μέσα από τα έργα του την οικουμενική, ανθρωπιστική και απελευθερωτική διάσταση της τέχνης” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την ονοματοδοσία του νέου Πολυλειτουργικού Κέντρου σε “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” πέραν της συμβολικής της διάστασης, αποτελεί επένδυση για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μνήμης, αποτελώντας πολιτιστικό τοπόσημο και υπερτοπικό σημείο αναφοράς για την  Ελληνική τέχνη και τον Ελληνικό πολιτισμό.
Σημειώνεται ότι λόγω της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού πλήρης εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).
Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ