Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων με Δράσεις Ανακύκλωσης

0
90
TEST

Το δικό του μήνυμα για τη σημασία της ανακύκλωσης για μια βιώσιμη πόλη που κινείται σε αρμονία με το περιβάλλον στέλνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων”. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, διοργανώνει την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 ΝοεμβρίουΛούνα Παρκ Ανακύκλωσης”, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων των δύο Δημοτικών Ενοτήτων Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου.

Με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!» η δράση, που εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους»,  θα πραγματοποιηθεί:

  • την Πέμπτη 18/11/2021 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ελευθέριο Κορδελιό (οδός Κρήτης & Α. Παπανδρέου) από τις 9.30πμ – 13.30 και την
  • Παρασκευή 19/11 στην Πλατεία Ευόσμου από τις 9.30πμ – 13.30

Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια του “Λούνα Πάρκ” που έχουν προσαρμοστεί και εμπλουτιστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών, συμμετέχοντας σε μια δράση που με τη δύναμη της διασκέδασης και του παιχνιδιού θα τους δώσει τα ερεθίσματα να γνωρίσουν τη διαδικασία και τα στάδια της ανακύκλωσης και – το σπουδαιότερο – τους τρόπους τρόπους της προσωπικής τους συνεισφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί στα παιδιά ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό.

Στο  χώρο της δράσης, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό και αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, να μπουν  στην κλήρωση για δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

Επενδύοντας στο σχεδιασμό πόλεων που βασίζονται στα βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής, συμμετέχουμε ως Δήμος στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με μια συνδυαστική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση, στέλνοντας το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι συλλογική υπόθεση και η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται, όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση, αλλά κυρίως από τη συμμετοχή όλων” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου