Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑλεξανδρίδης και Κοντσίδης καταψήφισαν τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ, ενώ η παράταξή...

Αλεξανδρίδης και Κοντσίδης καταψήφισαν τη σύμβαση με την ΕΤΑΔ, ενώ η παράταξή τους την ψήφισε

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2021, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Καμαρινός, αναφερόμενος στο θέμα της σύναψης σύμβασης του δήμου με την ΕΤΑΔ για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, αναφέρθηκε σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας που λέει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΕΤΑΔ σε τέτοιους χώρους γιατί προορίζονται για κοινωνικό σκοπό και ρώτησε γιατί να υπογραφεί το συμβόλαιο με την ΕΤΑΔ. Το έγγραφο αυτό δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους από την ίδια τη διοίκηση.

Όταν ο κύριος Καμαρινός έκανε αυτήν την αναφορά παρενέβη η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ τους διότι, όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, η αντιδήμαρχος τον ειρωνεύτηκε. Ο κύριος Καμαρινός αναφέρθηκε πολύ εκνευρισμένος στις διαδόσεις ότι η αντιπολίτευση φταίει για όλα. Προφανώς αναφερόταν στα όσα στελέχη της διοίκησης είπαν στους συλλόγους που χρησιμοποιούν τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, όταν η αντιπολίτευση καταψήφισε την καταβολή ετήσιου ενοικίου 12.000 ευρώ στην ΕΤΑΔ για τα συγκεκριμένα γήπεδα. «Είναι ντροπή σας», είπε ο κύριος Καμαρινός απευθυνόμενος στην κυρία Γαβαλά.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν η συνεδρίαση επαναλήφθηκε ο Γιάννης Καμαρινός ανέφερε ότι, κατά τη διακοπή της συνεδρίασης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού είπε «είδατε ποιοι φταίνε; Η αντιπολίτευση». Η αντιπολίτευση γλίτωσε τον δήμο από 12.000 ευρώ ετησίως, τόνισε ο κύριος Καμαρινός και στη συνέχεια αναφέρθηκε ξανά στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας στο σημείο που γράφει ότι «στο Δ΄ σημείο λέει πως δεν αποτελεί ακίνητο που μπορεί να παραχωρηθεί στην Εταιρεία, δηλαδή στην ΕΤΑΔ, για να το διοικεί, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται για λογαριασμό της. Η πολεοδομική φύση του είναι ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου ως αθλητικό, πράσινο και αθλοπαιδιές. Υπάρχει δέσμευση από το δήμο».

Κατόπιν ο κύριος Καμαρινός τόνισε ότι η παράταξή του θέλει την ανακατασκευή των γηπέδων, θέλει να γίνουν σωστά τα πράγματα, αλλά δεν θέλει τη δέσμευση του χώρου. «Ο χώρος μας ανήκει έστω και άτυπα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Καμαρινός. Σ’ αυτό το σημείο ο κύριος Καμαρινός, παρά τα όσα είπε πριν, δήλωσε πως η παράταξή του θα ψηφίσει το θέμα, αλλά θέλει να δει το ιδιωτικό συμφωνητικό πριν υπογραφεί. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι η παράταξή του θα υπερψηφίσει, αφού τελικά ο δήμος δεν θα πληρώνει, ενώ η διοίκηση προσπάθησε να πληρώσει 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Καμαρινού, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και Αντώνης Κοντσίδης, αποστασιοποιήθηκαν από τη θέση που εξέφρασε ο επικεφαλής τους και καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης του δήμου.

Τα. Σ

Ψηφίστηκε η σύμβαση με την ΕΤΑΔ για τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ