Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈργα συνολικού ύψους 2,4 εκ. για τη συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών μονάδων...

Έργα συνολικού ύψους 2,4 εκ. για τη συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων δρομολογεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση πακέτου έργων αναβάθμισης και συντήρησης σχολικών μονάδων και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, συνολικού ύψους 2.408.581€, πέτυχε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με την ένταξή του στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών Αντώνης Τρίτσης” και  ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. 
 “Οι διεκδικήσεις και οι προσπάθειες μας δικαιώνονται και είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίζουμε μέσα από την ένταξη του Δήμου μας στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή στα σχολεία μας, θωρακίζοντάς τα με σύγχρονες υποδομές που τόσο έχουν ανάγκη” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, με όραμα και εντατική προσπάθεια, περνάμε από το στάδιο του σχεδιασμού στην υλοποίηση μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, αλλάζοντας την εικόνα τους, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και σύγχρονου σχολικού και αθλητικού περιβάλλοντος”.

Βελτίωση και συντήρηση αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων μέσω του προγράμματος  “Αντώνης Τρίτσης” 
           
Μετά από την κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, το ΥΠΕΣ ενέκρινε την ένταξη του έργου “Βελτίωση αθλητικών χώρων και συντήρηση σχολικών μονάδων”, προϋπολογισμού 1.807.200,00€, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δίνοντας το πράσινο φως για την πραγματοποίηση ευρείας κλίμακας βελτιωτικών παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε οκτώ (8) σχολικές μονάδες του Δήμου. Πρόκειται για ζωτικές παρεμβάσεις που έρχονται να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους, δίνοντας λύση στα σοβαρά και χρόνια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.

Αντικαταστάσεις κουφωμάτων, θερμαντικών και φωτιστικών σωμάτων, επιστρώσεις αύλειων χώρων, μονώσεις και επενδύσεις οροφών, ελαιοχρωματισμοί, προμήθεια μπασκετών, αντικαταστάσεις παρκέ γηπέδων, αλλαγή πλακιδίων σε αποδυτήρια και WC, συνθέτουν το πλάνο των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στις εξής σχολικές μονάδες:

  • 9ο – 12ο – 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
  • Γυμναστήριο 8ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
  • Γυμναστήριο 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου
  • Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου Ευόσμου
  • Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Κορδελιού
  • 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου
  • Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ευόσμου
  • 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου

Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ
           
Στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την αναβάθμιση  των αθλητικών εγκαταστάσεων τόσο στα σχολεία όσο και στα δημοτικά γήπεδα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου πέτυχε την ένταξή του στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων”. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 601.381,42€, εξασφαλίζει την υλοποίηση παρεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού  καθώς και στους αύλειους χώρους των δύο σχολικών συγκροτημάτων.
Συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου – 3ου Γυμνασίου Ελευθερίου Κορδελιού θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων μονώσεις,  αντικαταστάσεις παρκέ, ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση φωτιστικών, υδραυλικές εργασίες σε χώρους υγιεινής, αλλαγή κουφωμάτων, προμήθεια  αθλητικού εξοπλισμού, κά. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και στους αύλειους χώρους (γήπεδο – προπονητήριο) με την επίστρωση συνθετικού ακρυλικού τάπητα,  τοποθέτηση αθλητικού εξοπλισμού και τοποθέτηση νέων προβολέων τύπου LED.
Στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης έργα αποκατάστασης και συντήρησης στα ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου επί της 25ης Μαρτίου & Εθν. Αντιστάσεως καθώς και της οδού Νυμφαίου. Ειδικότερα στο γήπεδο της  25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση της περίφραξης του γηπέδου, θα αντικατασταθούν οι προβολείς με νέους τύπου LED, ενώ θα γίνει προμήθεια προστατευτικών στρωμάτων για τους ιστούς φωτισμού και δυο εστιών.

Στο γήπεδο της οδού Νυμφαίου θα γίνει η τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα, θα  αντικατασταθεί η περίφραξη και θα τοποθετηθούν νέοι προβολείς τύπου LED, ενώ  το γήπεδο θα εξοπλιστεί με 4 νέες εστίες τύπου χάντμπολ.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ